Alla inlägg den 17 juni 2009

Av GladaKatarina - 17 juni 2009 21:16


Hjälp mig. Gamle vännen och bloggaren Anglinder har en bildgåta och hur mycket det än bär mig emot att erkänna det för honom ;-) så kan jag inte låta bli att får myror i huvudet av den.


Var behöver man en hiss som kan lyfta 4,1 ton eller 54 personer samtidigt??? En skyskrapa med en enda hiss är ju knasigt. Samma med bilfärja, om det inte är en bilhiss? Men... en vanlig hiss med hissdörr till ett fordon?


På Zoo's elefanthus, kanske? *grubblar* Någon som vet?


Av GladaKatarina - 17 juni 2009 20:03


Flera gånger varje vecka möter jag människor som blivit felbehandlade i den "vanliga vården". Ibland är de bara små värnlösa pyren som man visserligen kan hjälpa en hel del. Men vissa saker kan aldrig göras ogjorda.


Det gör ont.


Av GladaKatarina - 17 juni 2009 13:30


Har läst i kommentarerna att vissa av er skall resa via Malmö i sommar. Välkomna! :-) Men räkna med problem!


Läs mer här!

Läs ännu mer här, på officiella ombyggnadssidan!


Så skall det bli, i genomskärning. Bild från Jernhusens hemsida. Glashallen byggs för fullt nu, under jord håller de också på sedan länge... Ibland tror man att man går över ett gigantiskt hålrum: Citytunneln. Och det gör man.


Ombyggnaden av Malmö Central är en av de största stationsombyggnaderna i Sveriges moderna historia. Centralen håller på att få en avsevärt större ankomsthall med rulltrappor ner till perronger där Citytunneln startar.


Den största och värsta etappen startar den 24 augusti i år och fortsätter till december 2010, då allt skall invigas. *suck* Den 24 augusti halveras antalet tåg, men det blir längre tåg och perronger under tiden. *suuuuck*


Detblirbranärdetärfärdigt. Detblirbranärdetärfärdigt. Detblirbranärdetärfärdigt. Detblirbranärdetärfärdigt...


Så ni som skall resa hit: förbered er på förseningar och ett visst kaos.


Men välkomna, varmt välkomna! :-)


Detblirbranärdetärfärdigt...


Av GladaKatarina - 17 juni 2009 11:12


Stridsvagn fångad av stickade, rosa rutor. Stickade och virkade konstverk här och var mitt i samhället. Inbroderade, glada tillrop på bussäten. Bonader med oväntade budskap. Bilden är från DN:s hemsida och visar en dansk protest mot Irakkriget.



Avsikten? Att göra vår vardag mjukare och uppmärksamma oss på andra värden. Att glädja omvärlden. Att motverka våldet. Att visa hur kreativt och viktigt det är med handarbete. DN har en artikel om ämnet.


Craft betyder handarbete. Craft+aktivism = craftivism.


Gladan gillar. Gladan vill också! :-)


Av GladaKatarina - 17 juni 2009 10:12


Ändrade tågtider, ändrade spår, ändrade perronger, Malmö Central befinner sig i värsta jätteombyggnaden för att kopplas ihop med Citytunneln, söndriga gamla tåg, inställd avgång, felaktig info om spårändring, desperata människor som rör sig i flock, virriga utrop i högtalarna, ändrade planer i sista minuten, felaktigt hopkopplade tåg, 30 minuter försenad till jobbet...


Så var min morgon. Hoppas er var bättre.


Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards