Alla inlägg den 15 juni 2009

Av GladaKatarina - 15 juni 2009 21:31


Gårdagen tillbringades med Den Bildsköna, Matsambon och de två gudsönerna A&L på Vellinge marknad. Det var blåsigt men soligt, så pass soligt att det stack lite i ansiktet på kvällen.


På själva marknaden var det lugnt, otroligt lugnt. Färre karuseller och marknadsstånd än i fjol, då det också var lugnt. Vellingeborna tar inte riktigt tillvara på sin marknad, vilket är synd eftersom idrottsföreningarna blir lidande på kuppen. Finns nog mycket annat som lockar innevånarna i en av Sveriges rikaste kommuner, det är faktiskt möjligt att ha det för bra och ändå förlora något viktigt för orten.


Lillebror L i vagn och Gladan. Vi tittar på storebror A och pappa Matsambon som kör radiobil. Den Bildsköna tog bilden och äger den.


Men vi hade mysigt! Jag var pinsamt hungrig, hade ätit som en häst dagarna innan och nu var magen inställd på mer. Det blev sillmacka, grillat, cafe latte och kokosbollar. Ingen glass, våffla, friterad banan eller langos med sylt som jag också suktade efter. Nu suktar jag igen, attans! Sabla kolhydratsslaveri!


Vi vuxna skojade om att vi hade matätartävling, jag hävdar bestämt att jag vann. De andra envisas med att säga emot och att jag skulle lagt upp tävlingsregler innan. Matsambon föreslog tidigt att vi skulle gå in för konceptet "12 små rätter" och dela på så mycket vi orkade. Bara för att han fick smaka den Bildskönas langos och sonens hamburgerrester. Det fick visserligen jag också, men det räknas inte för de är i familj med varandra. Jäv, säger jag! Jag var den enda som åt förrätt och två kokosbollar till efterrätt samtidigt. Givetvis tog deras arraksbollsfrosseri hem en del poäng, givetvis. Men inte tillräckligt. Segern är min! ;-)


Men oj, vad pigg och glad man blir av kolhydratsöverdosen! Kommer väl till pass bland karusellerna där musiken dunkar och äldste gudsonen A går i spinn av lycka. Åka pariserhjul! Åka elefantkarusell! Åka tekoppskarusell! Åka lugnare karusell där även lillebror L kan åka. Sedan... gör vi om allt en gång till! :-) Pappa Matsambon och sonen A blev mycket beresta!


Foto: Den Bildsköna.


Men A ville inte prova luftbubblorna i en liten pool - det var en ny variant som jag aldrig sett förr! A är lite för liten än, men hjälp vad det såg kul ut! Hade gärna provat, men är nog definitivt för gammal (och tung).


Jag köpte en handväska istället. Den lär inte vara återlämningsbar i sann och härlig Stort och smått-stil, men alla väskor på marknader kostar 100 kr och jag är ju insnöad på just den färgen i år - så jag är nöjd! :-)


Mot kvällen drog vi hemåt och gjorde tacos. Mer mat, mums! Ju mer man äter, desto hungrigare blir man, det är minsann hur löjligt som helst. Men gott!


Storebror A och jag hade disko och lade ett bokstavsgolv som vi dansade på. Musiken? Melodifestivalen, såklart! Helst EMD! Österlenväninnans barn är lika tokiga i årets Schlager-CD och EMD:s vissellåt har jag hört hela helgen... och vid andra tillfällen. Weeeell.


A läser och skriver, 4½ år gammal. Gudmor är STOLT, fattar ni? :-) Han fick för övrigt två böcker av mig med foto och lättläst text om älgen respektive rådjuret i sin naturliga miljö. Föräldrarna funderar på att sätta honom i Skogsmulle, Gudmor håller tummarna!


Lillebror L, 1½ år, fick sandlådeleksaker och deltog i våra lekar så mycket han kunde, men han fick sig en uppskattad dos Teletubbies dessutom och babblade på som en  liten pratkvarn. Gullunge!


Den Bildsköna och jag fick oss en uppskattad stund framför datorn. En gång i tiden levde vi så, vi gick på IT-utbildning ihop. Nu hade hon redigerat filmklipp, hon visade mig. Sådant vill jag också göra!! Däremot fungerade filmklippet inte på webbsida, så vi slog våra kloka huvuden ihop och löste det. Har alltid fungerat lysande när Den Bildsköna och jag jobbar ihop. Vilka mästerverk förlorar inte världen i att vi inte startade IT-företag ihop... ;-) Synd att marknaden skall vara så tuff. Vem vet, en dag kanske...


Av GladaKatarina - 15 juni 2009 09:16


Idag gratulerar jag ALEX, alias Mickeyboy!


Grattis, snygging! *PUSS*


Synd att jag inte kan komma och smaka dina goda räkmackor... Hoppas vi ses snart! Ha en riktigt kanonfin födelsedag och hälsa alla så gott!

Av GladaKatarina - 15 juni 2009 00:40


"Kumm ing, jao e himma," som skåningen säger. Igår, 14/6, blev det besöksrekord igen. Så trevligt att ni hälsar på! Hoppas jag lyckas återgälda vänligheten till några av er; till er alla vill jag bara säga så här:


Vassegoa å doppa! :-)



Här dricker Richard Armitage te.

Föredrar ni te eller annan dryck? Det ordnar jag, givetvis! Säg bara till!



Önskas det något starkare? Hmm, tänk på att det är måndag. Tidig måndag, dessutom. ;-)


Här dricker Richard Armitage inte te. Inte öl heller, kapsylen är på,


Men eftersom vi alla är i gott sällskap med varandra, så skall vi nog hålla igång livsandarna. :-)


Gaah, mitt lilla rekord är givetvis kul i min lilla värld. Ingenting stort i hela stora bloggvärlden. Men man blir ju glad och jag är verkligen tacksam, vare sig det håller i sig eller inte. Allt som går upp går givetvis ner. Vi bloggare behöver varandra och våra läsare. Tack skall ni ha!


Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards