Alla inlägg den 7 juni 2009

Av GladaKatarina - 7 juni 2009 23:22


Valdeltagandet kan ha ökat från 37,9% 2004 till 43,7%! Bara det är bra! 


http://www.dn.se/fordjupning/europa2009/piratpartisterna-pa-vag-in-i-eu-1.886384


Analyserna får vänta till imorgon. Tack och god natt! :-)


Av GladaKatarina - 7 juni 2009 20:01



Hansaros. Otroligt fin, tacksam och lättskött vresros som har en stark, underbar doft. Bladen kan samlas in och användas till oljor, potpurri etc. I Paradiset lever en häck bestående av 450 plantor. Jag var med och planterade den för två år sedan... *pust*


Av GladaKatarina - 7 juni 2009 14:37


...och annat kul! Elisabeth, Kvasthilda och jag kommenterar på om bilder, foto, redigering, teckensnitt och annat jättekul. :-)


Själv är jag ingen bra fotograf, kan inte tekniken men räddas tack vare vår tids fantastiska kameror och att jag kan bildbehandling i Photoshop. Men Photoshop är ett tungt och knepigt program som kräver kurs om man inte kan det.


Picasa är däremot lätt om man är lite datakunning! Finns på svenska, fixar det mesta och gör kul collage! Gratis för nedladdning! Ägs av Google. Inte så stort och tungarbetat. Skapa på! :-)


Här finns handledning som visserligen gäller Picasa version 2, men jag hoppas att skillnaderna inte skall vara så stora!


Kvasthildas dotter har gjort en fin steg-för-steg-kurs om hur man gör collage i Picasa!


Mycket nöje! :-)

Diverse sköna blomster i Paradiset.

Av GladaKatarina - 7 juni 2009 13:47


Det var gråmolnigt och kallblåsigt när jag gav hästarna hö imorse. Det är bara två som får hö, de står i paddocken för att inte få fång av det superstarka, färska gräset. Torrt hö är bättre för dem.


De andra tre hästarna klarar sig och betar glatt i jättehagen, men två av dem har eksemtäcke för de får svullnader av svidknotten. Det är vanligt bland islandshästar som fötts på Island och exporterats hit. Islandshästar födda i Sverige brukar klara sig bättre, de är ofta immuna.


Nu spricker molntäcket upp alltmer. Det blåser lite, men är något varmare.


Fotograferade lite igår:



Den lilaaktiga rosen är visserligen ingen pimpinell, det är en modern rambler/klätterros som heter Rhapsody in Blue. Oerhört vacker och tacksam! En ensam, tidig blomma tvingade sig fram och håller redan på att vissna. Om någon vecka är hela klätterrosen full med blommor i skiftande blå-lila nyanser! Underbar ros, rekommenderar den varmt!


Den vita och rosa rosen är däremot typiska pimpineller, små blad, tagg-tagg-taggiga och väldoftande. Osäker på den rosa, får fråga husets härskare när han kommit hem. Den vita är däremot en annan av mina storfavoriter: Stanwell Perpetual! Tacksam, återblommande, trivs i halvskugga. Den gör sig fint mot all kantnepeta (kattmynta).


Av GladaKatarina - 7 juni 2009 12:59


Valdag idag. Har ni inte gjort det, så gå iväg och rösta.


Har samlat info HÄR.


Slängt röstsedalarna? Ta med legitimation till röstlokalen, de letar upp dig och prickar av dig.


Var finns din vallokal? Hitta svaret HÄR.


Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards