Alla inlägg den 28 juni 2009

Av GladaKatarina - 28 juni 2009 14:07


Men titta vad CDON har! En TV-serie från 1982 med Alan Rickman som jag velat se lika länge som jag beundrat den mannen!


Se där, det finns tröst! Halvskurkiga engelsmän klädda i svepande, svarta kläder.


Fatal är ordet... ;-)


Ni damer därute, ni vet vem ni är! Säg nu i kör med mig: RICKMAN!! ;-D


Av GladaKatarina - 28 juni 2009 13:47


Och apropå tårar i ögonen; jag behövde verkligen min tiramisù igår - som tröst!


Säsong 3 av BBC:s Robin Hood är nu slut i Storbritannien. TV4 i Sverige har hunnit visa tre avsnitt av 13, så om du följer serien där - LÄS INTE DETTA INLÄGG. För många avslöjanden...


Och om ni händelsevis ogillar min förtjusning över en speciell engelsman med mörkt hår och långa ben - gå någon annanstans! Här finns ingenting att se. Hej så länge! ;-)


Jag är nästan 40 år och gråter över en person i en TV-serie. Hur patetiskt är inte det? Lipar så att datorn riskerar att bli vattenskadad. Och njuter av det. *suck* Här talar vi säsongsfinaler i bästa operastil!


Nu är det ju inte bara EN person som biter i gräset i denna säsongsavslutning - detta klipp avslöjar ALLT.


Det är inte hjälten jag sörjer, snarare tvärtom och mitt emellan, märkligt nog. Mannen i svart som befann sig i gråzonen och till sist gick över till den goda sidan, honom sörjer jag.



Dessförinnan har han blivit förödmjukad, bunden vid träd och sängar - med och utan munkavle - blivit satt i fängelsehåla, suttit i bur, varit nära halshuggning och hängning, blivit knivhuggen, drogad och pilträffad så att han borde varit död för länge sedan... Och blivit mer lurad och bedragen än en människa skall behöva uppleva.


Han älskade en enda kvinna med stor passion, större och mer övertygande än vad den så kallade hjälten gjorde. Basta! Så mycket att många - och jag med dem - ville se dem lyckliga tillsammans.


Men han har även burit sig illa åt. Mycket illa. Mot såväl onda som goda. Barn och vuxna. Kvinnor och män. Begått mord, dråp och mordförsök på såväl bönder som kungligheter. Och sitt livs kärlek... *gråter igen, värre än innan*


Men med tanke på hur bedragen han blivit, så... förstår och förlåter jag honom fullständigt. Han är ju åtminstone inte verklig. Skulle aldrig förlåtit honom så totalt om han var verklig. *vädjar om förståelse* Jag menar, i verkligheten skulle jag vara förlåtande, förstånde - och springa för livet. Men nu är ju alltihop en drömsk fiktion, tack och lov.


Mitt i alltihop så har han fått mig att skratta. Verkligen skratta. Stackars hopplöse man! Och på många krokiga vägar lyckades han och hjälten sluta vapenvila, göra gemensam sak för rättvisan och, faktiskt, bli vänner.


Vilken sammansatt personlighet som utvecklades under tre säsonger - välspelad av en underbar skådespelare! Trots att seriens manus ofta var riktigt dååååligt!


Egentligen handlar ju serien om någon helt annan. Seriens verklige hjälte... eh... Ja, han lägger jag knappt märke till i den här serien. Knepigt, eftersom Robin Hood var min största hjälte som barn. Nåja, Kevin Costners Robin Hood var lika illa - Alan Rickman som Sheriffen stal HELA den filmen.


Så jag föll åter för boven. Som inte är en riktigt, genomond bov i sitt hjärta. Som kanske kan bli god, lite iallafall. Finns det något oemotståndligare? Speciellt om man binder honom vid ett träd och får honom att le så där sexigt...


Richard Armitage, allt är ditt fel. ;-) Du är alldeles för bra på att väcka sympati för dina rollkaraktärer. Du försökte allt för att man skulle hata denne man. Det var ditt enda misslyckande. Allt annat var briljant och... helt underbart. Du är alldeles för bra för denna galna, usla serie.


Det är bra att du kan gå vidare till annat. Absolut. Slut på svarta läderoutfits som klär din långa kropp som en andra hud, låååånga svärd, rytanden med mörk röst, eyeliner runt ögonen, trånande blickar efter Lady Marian. It's over.



Bye bye, Sir Guy... *snyft*


Av GladaKatarina - 28 juni 2009 13:43


Gå in hos Skånepågen, läs och hör hans senaste intryck från La Bohème! Jag mysryser och har tårar i ögonen!!


Av GladaKatarina - 28 juni 2009 12:20



Igår åt jag tiramisù och effekten sitter fortfarande i. Älskar tiramisù så mycket att jag verkligen borde avstå. Blir liksom galen av tiramisù. Kombinationen espresso, mörk choklad, marsalavin, savoiardikex och mascarpone är en drömkombination i synd, synd, synd. Helt underbart!


Av GladaKatarina - 28 juni 2009 12:15



Bloggagratis tjatar om Proxy Error. På jobbet bråkar ett dataprogram om sätter upp en skylt som säger Fatal Error! Fatal, jaha ja.


Sluta errorisera mig!


Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards