Alla inlägg den 16 juni 2009

Av GladaKatarina - 16 juni 2009 22:00


Vi som var med i slutet av 70-talet, vi såg Dallas. Alla såg Dallas. Den rullande inledningen med tredelade skådispresentationer i alfabetisk ordning. Larry Hagman som JR kom inte först, mamman, Miss Ellie, hette Barbara Bel Geddes och kom först.


Och vi såg Stjärnornas Krig, Star Wars. Föga anade vi att vi såg en film som sedan skulle påstås vara nummer FYRA i en... en, uh... dubbeltrilogi...? Eller vem vet.


Och vem hade trott att de skulle fungera så bra ihop? Star Wars med Dallas inledningstema, alltså!


Men här kommer Kenny Baker först, i den tredelade presentationen. R2D2, alltså. Och Darth Vaders presentation blir ganska enformig, av förståeliga själ. Och Dödsstjärnans explosion blir en mycket dramatisk avslutning. *GAPSKRATT*


Samme användare har gjort samma kul grej (mashup) med Star Wars/McGyver och Star Wars/Airwolf! :-D


Av GladaKatarina - 16 juni 2009 17:02


Reclaim the streets hade manifestation i Malmös Västra Hamnen i helgen - det är där Turning Torso finns. Nu blev det hyfsat lugnt, polisen var redo. Manifestationen var dessutom ganska dum, det finns givetvis lyxboenden men även boenden för vanligt folk i Västra Hamnen - dyrt, visserligen, men ändå för vanligt folk.


Samtidigt drabbas Malmö åter av rundresande våldsverkare som vill göra gemensam sak med de som verkligen vill framföra ett budskap. Malmö har blivit drabbade av dessa "handelsresande i våld" så ofta nu att de snart kan betraktas som gatukonstnärer. Och politikerna kommer äntligen igång och debatterar - om våldet. Inte bakgrunden till våldet och protesterna.


För vad handlar det om? Jo, tak över huvudet! Eller, rättare sagt: bristen på tak över huvudet.


Länsstyrelsen slår idag larm: det behövs 5000 nya bostäder per år, men kommunerna bygger mindre och planerar inte för ökat bostadsbyggande.


Här är några brännande frågor - med svar. Eller försök till svar. Eller inte.


Frågor och svar om bostadsbristen

1. Varför byggs det så få bostäder i Skåne?
Stefan Lindvall, VD för Fastighetsägarna Syd, säger att nya lägenheter blir så dyra att få vill betala hyrorna. Han menar också att många kommuner är svåra att tala med.
Även flertalet kommuner uppger i länsstyrelsens enkät höga produktionskostnader som det främsta hindret. Det råder också brist på mark i attraktiva lägen.
2. I fjor byggdes drygt 2000 bostäder i Skåne. Samma år ökade befolkningen med 16 000. Vart tar alla människor vägen?
Ingen vet. Birgitta Wadkvist, bostadssakkunnig på länsstyrelsen säger att ingen mäter trångboddhet.
3. För vilka grupper är bostadsbristen värst?
Fler än hälften av Skånes kommuner säger att det saknas mindre bostäder för medelålders och äldre, för ungdomar och för ekonomiskt svaga hushåll.
4. Varför byggs det inga billiga lägenheter för ungdomar?
Stefan Lindvall på fastighetsägarna säger att regelverket gör bostäder dyra. Det skulle gå att till exempel bygga om vindar men då säger reglerna att husen blir så höga att det även krävs hiss.
Enligt en undersökning som hyresgästföreningen genomfört saknar 27 000 unga i Malmö och Lund en egen bostad.
5. I år öppnade regeringen möjligheten att bygga ägarlägenheter. Finns det något intresse?
I Ystad, Skurup och Trelleborg finns det planer, enligt länsstyrelsen. Det handlat totalt om 40 lägenheter, varav 25 i Trelleborg.


Av GladaKatarina - 16 juni 2009 16:16


Kvittorullarna till kortterminalen slut. SLUT! Aaaahh!! Katastrof! Ringde kollegan - nej, det fanns ej fler! Folket flockades runt mig.


"VI VILL BETALA!!" läste jag i deras ögon. Hjälp!!


Jag sprang därifrån... till hotellet. De hade!! Jag fick två! Jag sprang tillbaka, upp för de 50 branta trappstegen igen. *flåsflås*


Under tiden försökte min kollega nå sin kusin som har affär utan resultat - lyckades ej. Ringde hennes man i Danmark, där han arbetar. Så småningom blev hon uppringd - de kunde hämta rullar hos henne! Kollegan fick två! Dottern kom upp med dem!


Nu rullar det på igen...


En kvittorulle kostar runt 10-15 kr, beroende på leverantör! Eldorados 8-pack toapapper kostar ungefär lika mycket. Mängden papper är förmodligen densamma... ;-/


Av GladaKatarina - 16 juni 2009 15:57


Det kan bli sammandrabbning i Teheran i kväll, säger Sveriges ambassadör i Iran, Magnus Wernstedt till SvD. Hur illa blir det? Var det valfusk? Kan det lösas med eller utan våld? Blir det elände igen eller löses allting diskret och hemligt?


Kan man ha reformiver i en fundamentalistisk republik? Kan man hitta en demokratisk balans mellan religion, modernt levnadssätt och ålderdomligare levnadssätt? Utan våld...


Av GladaKatarina - 16 juni 2009 11:06


Elisabeth visade "den sista solfilmen" och jag, mitt nöt, trodde att de skulle sluta visa solfilmen på svt.se/play. Det var ju bara för säsongen! *andas ut*


Glodde fascinerat på denna film när jag var barn. Vi fick ju inte se tecknat så ofta som små. ;-) Och nu: Kiruna "ö.h". Över horisonten! Solen går inte ner där nu...! Då tänkte jag på Kvasthilda i Kiruna och hon hade samma tanke.


Vilket otroligt land vi lever i! Och midsommartid är så magisk och fantastisk, regn eller sol - det spelar ingen roll!


Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards