Alla inlägg den 16 april 2009

Av GladaKatarina - 16 april 2009 22:03



Jodå, nu kommer svaret. Men först ett erkännande! Igår kväll vid 23.25 lade jag ut ledtrådarna. Vid 23.45 kom rätt svar från Kastrullapan. Det svaret pulicerade jag snabbt och glatt - sedan insåg jag min blunder. Man skall ju vänta! Så går det när man är för ivrig...


Så jag kopierade svaret och raderade inlägget. Och insåg då att jag förmodligen gjort en ÄNNU större blunder. *slår handen i pannan* Man är ju en novis på att hålla bloggtävling. Jag ber om ursäkt! Mea culpa...


Så här skrev iallafall Kastrullis:


"Jag tänker på Winston Churchill, men det känns
absurt att han ska ha varit så söt och bilden känns
då lätt daterad, med tanke på att Churchill mottog
priset 1953..."


Givetvis var det Churchill! Levde 1874-1965. Mannen som liknats vid en bulldogg och som höll talet om "blod, svett och tårar". Nobelpriset i litteratur 1953, som Ullis skrev. Svenska Akademins motivering:


"...för hans mästerskap i historisk framställning samt för den lysande talekonst, med vilken han framträtt som försvarare av höga mänskliga värden."


Visst häpnar man över denna änglalika målning. Men hans farbror var Hertigen av Marlborough, så han var en ytterst blåblodig liten gosse som givetvis skulle förevigas på finast möjligast vis. Han var fyra år på bilden, tavlan målades 1878.


Grattis Ullis!!! :-D Och TACK alla ni som deltog!! Flera av er kom snabbt in med rätt svar!! Bra jobbat! :-)

Av GladaKatarina - 16 april 2009 17:52


Det talas till och med om en trend. Man har ju alltid legat lite före. ;-)


Men denna familj ligger ännu längre fram. Mannen i huset låste in dåvarande TV:n i ett förråd för nio år sedan. Familjen pratar och umgås. Ibland ser barnen Idol hos kompisar. Men de barnen har en mycket sund syn på TV-tittande. Tycker iallafall jag. :-) Och ingen av dem tycker synd om sig själv, även om andra försöker göra det.


Radiotjänst ringer dem årligen. De skriver fina brev till mig med. De känner sig lite övergivna, uppenbarligen. ;-)


Artikeln handlar egentligen om vad vi lägger tid på. Nåja, visserligen har jag inte TV, men sitter framför dator både hemma och på jobbet. Men jag har åtminstone inte med datorn på tåget. Hade jag haft en mindre variant så eventuellt... Aja baja!


Så jag skall nog inte skryta för mycket, hm. Det är sunt att ta ledigt från alla informationsintryck ibland. En del går i kloster en vecka eller åker på retreat etc. Säkert inte fel. Dessutom ser ju även jag på TV hos vänner ibland. Eller på nätet. Och ser en hel del film. På datorn. Så visst blir man fyrkantig i ögonen.


Men framtidens TV lär bli annorlunda, det kan man nog vara säker på. Man talar redan om att den vanliga TV-tablån är på utdöende. Helt OK för min del.


Av GladaKatarina - 16 april 2009 10:30


Väninnan på Möllan har nu gjort färdigt sin Mastersuppsats och kan snart kallas färdig bibliotekarie. Heja henne!! Grattis! :-D


Vi spontanträffades igår i ett kallblåsigt Malmö, gick hem till henne och på hennes förslag drog vi vidare till InkonstKulturhuset Mazetti, Gamla Chokladfabriken.


Skambyrån var där! En komisk show där riktiga människor läser upp sina gamla dagboksalster! (Babel gjorde ett inslag om det som ligger ute på SVT Play.) Kan bli hur urkomiskt och pretantiöst som helst, vilket det också blev! :-D


Här är ett klipp från ett tidigare tillfälle. Skippa de två första minuterna och lyssna på en urkul berättelse om Tarzans höftskynke. Nostalgi, var det ja.


Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards