Alla inlägg den 22 april 2009

Av GladaKatarina - 22 april 2009 19:09


...tre bloggvänners inlägg från just idag - om manligt & kvinnlig - inte minst i relation till varandra.


Åke skriver att vi kämpar vidare mot de förlegade idéerna om hur det manliga/kvinnliga "skall vara".


Ullis skriver insiktsfullt och med styrka om kvinnan som akrobatkvinnan med bläckfiskarmar.


Titti skriver vackert och hoppingivande om den goda relationen, där två människor får vara sig själv, utveckla sina sidor och samtidigt stötta varandra.


Och just Titti är ju mer känd som Skogshuldran. Då kommer jag ooooosökt att tänka på:



Glöm inte dagens röst på Skogshuldran till Månadens Blogg hos Enbart! HÄR! Rösta häääääär. :-)


Av GladaKatarina - 22 april 2009 18:14


...är det någon som vill sälja en majblomma till mig!?!


Varenda år, samma sak. Om jag LYCKAS springa ihop med en majblommeunge, så skall sagda unge "hem å äta" så fort jag frågar: "Får jag köpa en majblomma!?"


Ingen säljer i mitt kvarter, åtminstone inte när jag är hemma. I fjol förbarmade sig en väninna och gav en krans till mig. "Varsågod, här har du en krans," sade hon. "Skall du inte begrava mig först?" frågande jag, men svalde förtreten av ren tacksamhet. Trots att det nästan var juni månad.


Såg en unge på Triangeln idag. Hon hade pins! Vill ha en pin! Blomman matchar ju till och med min nya sjal! Hallå! Sälj en blomma till den desperata tanten! Hallå!! HALL-


Nähä. Hämtad av mamma innan jag hann fram. Behåll dina sabla blommor då, ungjä- nej, fy så säger man inte!


Okej, barn. Skyll inte på mig. >;-)


Av GladaKatarina - 22 april 2009 18:03


...så har boken slagit ut i Malmö Kungspark! Aaaah, så där underbart, skirt grrrööön så att man nästan dör av lycka inuti.


Det är så vackert.

Det är så vackert.

Det är så vackert.


Så, jag måste bara få det ur mig innan jag spricker likt en av lövknopparna. 8-) Magnolian har nu slagit ut, både rosa och vit. Promenerade under en vitblommande magnolia i Ystad idag - så den doftade!


Och från tågfönstret syns en annan favorit: blommande slån!


Hux flux är alla buskage och trädpartier drabbade av ett lödderanfall; skir men ändå explosivt blomstrande står slånen ut från mängden. Det är nu eller aldrig, snart nog är den en del av den grönanonyma mängden som man susar förbi.


Av GladaKatarina - 22 april 2009 17:49


...så sände Österlenväninnan mig på uppdrag till en affär i Malmö som heter Mandala, den ligger mellan Triangeln och Möllevången. Affären är mysig, rökelsedoftande och full med new ageprodukter. Väninnan ville ha handformade värmeljushållare med lätt sandig struktur. Det fanns, hoppas det blir rätt. :-)


Smög in på Myrorna - de hade ett pelarbord i stil med det som Lastbilstanten hittade för en dryg hundralapp. Här ville de ha 300 kr och det lilla bordet var målat i rosa. Illrosa. Hejdå, pelarordet! Annars hade ett sådant varit perfekt till min bärbara...


Fullt av pocketböcker för 15 kr styck hade de också! BRA titlar! Lyckades dock behärska mig. Böcker har jag liksom inte för lite av. En annan dag. ;-)


Av GladaKatarina - 22 april 2009 17:16


Cerise- eller fuchsia- eller cyklamenfärgad sjal har jag suktat efter sedan några veckor.


Nu äger jag en! Inköpt på Bäckströms Hattar i Ystad, (troligen) Sveriges största hattaffär med ALLA sorters huvudbonader - som man gärna får prova - samt sjalar, halsdukar och vantar i massor! :-)


Kanske lite feltänk att shoppa på just Jordens Dag, konsumtion är inte alltid så bra för jorden, men det sker ju knappast varje vecka. 8-)

Av GladaKatarina - 22 april 2009 09:55



Idag är det Earth Day, Jordens Dag. Google hade en fin bild, dagen till ära! Möjligen är det faktiskt slutet på Jordens Vecka, enligt engelska Wikipedia. Fast FN brukar hålla Vårdagjämningen som Jordens Dag. Alla dagar kan vara Jordens Dag. Och Kvinnodag. Och Mannens Dag. Och Barnens Dag. Och Familjens, Fredens, Tro Hopp och Kärlekens Dag! Alltid. :-)


Fast det börjar givetvis med att vi har en jord. En att ta hand om på bästa sätt. Alltid bra att bli påmind om det.


Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards