Alla inlägg den 3 april 2009

Av GladaKatarina - 3 april 2009 22:52


Fredag med väninna: följde med på seans. Fick inget personligt meddelande, men intressant ändå.


Ystads Allehandas artikel.


Mer om seansen.

Av GladaKatarina - 3 april 2009 12:55



Mycket bra och habil filmatisering, trogen en fantastiskt bra bok som både har budskap och är tidernas "bladvändare" - omöjlig att lägga ifrån sig!


Men bok och film blir aldrig lika bra. Boken ÄR bättre, tro inget annat. Filmen är otroligt tät och spännande. Se den!


Tänker ändå rabbla upp vad jag inte är nöjd med.


Michael Nyqvist som Blomkvist är väl OK. Nyqvist är bra. Men han ÄR inte Blomqvist. Varför kunde man inte tagit en mindre känd förmåga, som man gjorde med Noomi Rapace som Salander?


Måste Salanders alla inåtvända stämningar illustreras med detta eviga rökande? Det är inte bara rökandet som så som stör mig - det blir tjatigt, helt enkelt! Tjejen får hela tiden glo i motljus med rykande cigg. Kom igen, det finns måååånga fler sätt att illustrera inre stider! Rapace hade klarat det, hon är en BRA skådis!


Sven-Bertil Taube är bra som Henrik Vanger, men ingen klår Ingvar Hirdwall som Dirch Frode. Hirdwall är fenomenal! Hirdwall borde vara med överallt! Spela varenda roll! ;-) Med en liten skiftning i ögonlocket kan Hirdwall visa en känsla som oväntat får hela biosalongen att skratta. Kunde inte Hirdwall spelat Vanger?


Lena Endres roll som Berge är så otroligt liten i denna filmen. Hela den sidoberättelsen är nästan utelämnad. Var det lönt att ha henne med? Hon kommer givetvis vara med i kommande filmer, så därför är det väl relevant. Men hon kändes tyvärr ganska överflödig i denna film. Underanvänd.


Alltid denna torra, kalla, tomma svenskhet. Ooooh, vad allt är ödsligt! Gillar visserligen alla miljöer i denna film, de har gjort ett bra jobb där. Stämmer bra med vad boken vill förmedla. Men svenska filmskapare har nu en gång lärt sig filma på det där kalla och avskalade sättet. Nu verkar ingen kunna filma på något annat sätt, om de inte filmar barnfilm. Det finns faktiskt fler nyanser än så, till och med i dagens Sverige. ;-/


Varför gör man inte en TV-serie av en sådan tjock, innehållsrik bok istället? Hade varit mycket bättre! Andra länder lär ändå göra egna versioner av dessa böcker. Min inre anglofil säger surt att när BBC filmatiserar Millenium-trilogion, då blir det andra bullar. ;-)


Men se filmen! Den ÄR jättebra!



Av GladaKatarina - 3 april 2009 08:24


Såg en ny variant på Bildgoogle-utmaningen som skall förutse ens framtid. Denna gång skulle man skriva in sitt förnamn och välja första bilden som kommer upp.


Detta är en komplott.



OK, jag gjorde som förra gången, valde engelska google dessutom. DÅ blev det säkert bättre...? Eller inte.



Men HALLÅÅÅÅÅ!!!! Jag är 164 cm lång, blek och halvfet med mörkt hår och sekreterar/lärarinne-look. Att bli blond och visa magen finns INTE på min agenda! Tänker inte ens ta det som en "hint" om att jag borde bli en blond magvisare.


Möjligen kan jag tänka mig att skjuta ut brösten ännu mer. Det har jag möjligen lite anlag och talang för.


I förra utmaningen dök Madonna och Britney Spears upp, men försvann igen. Denna gången gör dock blondinerna slag i saken. Glöm det, baby. En gång brunett, alltid brunett. ;-)



Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards