Alla inlägg den 2 april 2009

Av GladaKatarina - 2 april 2009 16:16



Tillbringade eftermiddagen och kvällen med min kära Fröken Höna, som skulle firas ordentligt! Körkort förra veckan, klarade första uppkörningen - som privatist!!! Heja Emma! :-D Födelsedag nästa vecka! Är man Påskdam så är man!


Malmö visade upp sin allra soligaste sida. Efter en supersnabb shopping blev det middag på Jensens Bøfhus med efterföljande spännande bio! Fick glädjen att introducera Agda för Millenniumtrilogin i filmformat! ;-)


Efteråt fick jag skjuts hem - av den nyblivna körkortsinnehavaren! Hon kör underbart, det märks att hon har stor talang för detta. Först fordon på fyra ben, nu fordon på fyra hjul. :-D


Tack för en kanonhärlig dag, gumman!


Av GladaKatarina - 2 april 2009 10:53


Skulle varit ledig i förmiddag, men arbetar. Och här är mycket att göra! Det går ju ut över mitt bloggande. Hallå! ;-) Är det så det skall gå till?? Är det så?! *Sverker Plus-röst*


Vi har betalterminal för chip på kliniken. Sådana skall man absolut inte se som IQ-test, för det är helt omöjligt att lära sig någon pedagogik i hur dessa skall användas. Det går inte att förutse var kortet skall stoppas in, åt vilket håll eller varför.


De flesta ser lika desperata ut varje gång. Man kan ha liftat genom hela den kända världen och överlevt, vara världsvan metropolit och ändå vara bortkommer som en blyg 13-åring när man ställs inför en betalterminal med chipläsare.


Ibland tror jag att dessa är konstruerade så förvirrande som möjligt för att ge användare en inneboende skräck för allt elektroniskt.


Vår betalterminal är exceptionellt opedagogisk. Dessutom piper den som en plågad kyckling för varje knapptryckning. När den har genomfört betalningen piper den ilsket tre gånger. Glömmer man kortet i maskinen, blir den hysterisk. De flesta tror att klarsignalen betyder det motsatta och att maskinen håller på att gå sönder.


Det gäller att ha skämtlynne i sådana situationer, människors nerver är på helspänn i betalningssituationer. Drar det ut på tiden - som det alltid gör vid chipbetalning - och maskinen bär sig underligt åt, då känner man fort den gastkramande ångesten. Har jag inga pengar!?!


Nu till påsk ligger det nära till hands att skämta om "uppäggade" kycklingar när det piper om knapparna. Annars brukar jag säga att vår betalterminal ligger i träning, för den skall bli gökur när den blir stor. Det brukar locka fram några lättade leenden.


Men igår var det en kvinna som helt enkelt sade: "Jaså! Tänka sig! Kan de göra om betalterminaler till gökur. Där ser man."


Först trodde jag att hon skojade tillbaka med mig. Men jag passade på att klämma fram ett litet oförberett "April, april...?" Då gapskrattade hon och tyckte att det var ett bra aprilskämt. Man tackar! :-D


Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards