Direktlänk till inlägg 13 juni 2009
Det är gammal tradition att servera stekt ungråka på Hammenhögs Gästgivaregård under försommaren. Förr var ungråkan ett värdefullt proteintillskott. Numera är råkan fridlyst men Länsstyrelsen har skyddsjakt under våren, de blir annars alldeles för många. Och gästis får sina råkor, inget förfares.
Har själv inte provat denna delikatess men fick en rapport från en bekant som nyligen var där. Råka är en smula trådigt, påminner om oxkött med viltsmak.
Förrätt: Österlensparris med tillbehör.
Varmrätt: Lår och bröst av stekt ungråka på bädd av rotfrukter, brynt potatis och gräddsås.
Efterrätt: rabarberpaj.
Man får nog prova det någon gång. :-)
Från och med den 1 december kommer jag inte längre att vara skriven i mitt älskade Malmö. Som tur är flyttar jag inte längre än till grannkommunen Svedala - orten som finns på riktigt, ja! Eftersom jag pendlar från Limhamn via Centralen och ända fram...
Hejsan sötnosar! Jag har saknat er med! Gör det fortfarande! Det händer lite på resebloggen just nu, hälsa på så blir jag ännu gladare! Jag har bloggeri och sociala medier som en del av mitt jobb nu, men allt hinns inte med. Annar...
Det är nästan ett år sedan och midsommarbilderna fungerar ju fortfarande - vilken tur! Glad skulle bloggen vara, det har varit lite si och så med det. Ibland är det bättre att vara... en smula ilsken, då händer det saker. Denna sommar, ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|