Alla inlägg den 8 augusti 2009

Av GladaKatarina - 8 augusti 2009 17:17


Så lätt det hade varit att säga ja för tio är sedan. "Åh, är du en ledsen, ensam man som fått ditt hjärta krossat och kan beskriva det som om det hände igår, fast det är fyra år sedan? Klart att vi skall träffas! Jag skall göra dig hel och lycklig igen!"


Så hade Gladan reagerat en gång i tiden. Det hade fått mig att känna mig bra, sedd, uppskattad, duktig, behövd. Jag hade misstagit det för att vara älskad och att älska tillbaka.


Men så är det inte. Kärlek mellan två eventuella partners, oavsett kön, är något mer. Man kan vara vänner, äkta vänner. Inte bara "vän-vid-behov-av-tröst". Man kan ha en intim relation, inte bara "sex-vid-behov-av-tröst".


Och så behövs den där speciella, magiska dimensionen. Den Himmelska Känslan av Kärlek. Jag tror på den, det gör jag verkligen.


En relation med en sorgsen människa ger en stunds tröst. Därefter gör man bara saken värre. Det är som att lappa ett par byxor med en lapp som inte räcker till; det blir illa gjort och gör hålet (såret) större. Som vän kan jag stötta så mycket jag förmår. Men livet har lärt mig att ingen annan än jag själv kan läka mina inre sår.


Så jag håller mig avvaktande och försöker förmedla detta - och jag sårar. Må så vara. Det är bättre att skjuta förväntningar i sank än att sänka hela båten. Det vore grymt av mig att ställa upp på att inleda någon sorts vänskap när Något Helt Annat förväntas av motparten. Det är som att ge ett falskt löfte.


Så jag är ingen vidare räddande ängel. Dålig på att vara prinsessa på vit häst. Istället ger jag sturska råd som får mig att låta mer självsäker än jag är. Mitt favoritmotto är "Gud hjälper den som hjälper sig själv". Men det är föga tröst åt en akut lidande själ som tror att ett nytt förhållande är svaret på alla problem. Men det ger mig åtminstone stöd åt min övertygelse om att jag handlar rätt.


Av GladaKatarina - 8 augusti 2009 13:13


Köpte tidningen Laura (bok medföljde) och de hade ett reportage om en engelsk designer med "just ett sådan hem som jag skulle vilja ha". Hon hade en matta av designern Paul Smith på väggen, mönstret var Union Jack med dekoration! Något liknande av samma designer sågs i Sex and the City-filmen. Bara 24 papp. Heh! Hittade inte bild på just den mattan i reportaget på nätet men hittade en annan fin matt-kreation av Paul Smith.



*suck* Come to Gladan... Man blir ju helt schack matt. ;-)


Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards