Alla inlägg den 30 augusti 2009

Av GladaKatarina - 30 augusti 2009 10:36



TACK alla ni som följde med igår och gjorde mitt firande så minnesvärt! Jag kommer att minnas den dagen så länge jag lever. Och JA, jag minns vad som hände igår. ;-) TACK för fina presenter! Att ni kom var det viktigaste, absolut viktigaste av allt!


Två syskon, en svägerska, tre syskonbarn och två väninnor var med igår. Precis lagom så att vi kunde hålla ihop och umgås allesammans! Men visst villar man lätt bort sig på Strøget i København. Strøget är till för det.



Vi möttes på Malmö Central och syrran var snabb med att hänga på mig en banderoll som det stod Gammal på, en prisrosett som det stod 40 på och ett diadem med röda djävulshorn. Bildbevis finns, men inte på min kamera. ;-) Så fick jag gå omkring, lite möhippeaktigt. Vi larmade ganska bra på tåget, brorsonen bjöd på medhavd champagne.


Vi åt på en toppenrestaurang som jag varmt vill rekommendera! Ett gäng på nio personer en lördag utan förbeställning klämmer man inte in var eller hur som helst. Men på Hereford Village gick det utmärkt! Restaurangen ligger en kort bit in på Strøget från Rådhuspladsen på höger sida. Ingången ser inte ut som en typisk restaurangingång, vägg i vägg med affärer, och man skall upp för en trappa. Väl uppe hittar man ett stort och mysigt Steakhouse med stor variation!


Smørrebrød finns också, men vi gick på den goda biffen med detsamma! :-) En underbar "mørbrad" oxfilé från Sydamerika, mediumstekt! Sedan beställde jag både kladdkaka och äppelkaka till efterrätt, båda ypperligt goda, men alla enades om att chokladkakan var rena orgasmen. ;-) En rar svensk servitris som hette Amal tog hand om oss. Bra priser var det för denna fina mat! Nästa gång skall jag beställa deras halva hummer!


Annars är det garanterat färre svenskar i Danmark nu. En lördag är det hyfsat många på tågen, men inte på något sätt knökfullt. När vi åkte hem från Zoo i onsdags kväll hade vi nästan en hel vagn för oss själva. Skönt är det för trängseln på Malmö Central, som ju byggs om, är outhärdlig och det är nästan omöjligt att fatta hur man skall lösa biljett. Mitt råd: gå in och fixa det på Skånetrafiken, först som sist!


De flesta av oss hade rabattkort som ger 20% rabatt på resan. Om två vuxna reser på Duo-biljett med rabattkort Köpenhamn-Malmö tur och retur blir priset 280 kr, alltså 140 kr per person. Annars blir priset 198 kr per person, 392 kr för två. Priserna skall gå upp den 27 september. *suck*


Om ni reser från Svågertorp så skall ni veta att Parkering Malmö har kundtjänst inne i den vänthallen, där de även säljer tågbiljetter och hjälper resenärer med info kring detta. Att parkera vid Svågertorp är också ganska dyrt, Den Bildsköna betalade cirka 65 kr för ungerfär 8 timmar. Den summan är  visserligen inget som får de som är vana vid att parkera i Malmö att häpna, men det är en del ändå. Parkeringen är bemannad även ute och de kommer ut och hjälper om det uppstår problem med parkeringsautomater etc.



Vidare i gårdagens danska hufvudstad... Vi drog vidare till en irländsk pub och så småningom drog brorsonen oss vidare till en urtrevlig gay/hbt-bar med en mysig mix av härliga människor från hela Skandinavien. :-)


Minnesvärda pussar från igår: samtliga närvarande släktingar och vänner, en spanjor utklädd till viking och en blond isländska. ;-) Bästa dryck: caramelshotsen på Can-Can samt massor av vatten imorse. :-D


Nu är jag bara 30-talare idag också...


Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards