Alla inlägg den 15 maj 2009

Av GladaKatarina - 15 maj 2009 20:28



Syrran och jag hoppar in i hennes rara Toy-yoyoyta Yaris imorgon och far österut - det är Matrundan (Maodaruondan) på Österlen mellan 16-24 maj.


Tufft liv man lever. Örter, kryddor, sparris, viltdelikatesser, vinodlingar, lyxmatbodar, bakverk av Guds nåde samt en slösande sol över det vackra landsakpet. Och Gladan kan en massa kuliga småvägar som man tar till för att undvika bilköerna. Då ser man mer. Syrran och jag har kört vilse förr, det är jättekul. GPS är för torrbollar. ;-)


Sedan åker vi hem och ser Malena Ernman mezzosopransjunga brallorna av hela Europa i allmänhet och Moskva i synnerhet. Håll i byxhanken, Putin!


Av GladaKatarina - 15 maj 2009 20:26


Proxy Error.


Sabla bloggagratis!!!


(Och kom nu inte dragande med något "man fååår vad man betalar för". Det är bilduppladdningen som strular och DEN betalar man minsann för!!)


Så, plats i korgen igen. Snäll Glada.


Av GladaKatarina - 15 maj 2009 19:38


Fick två Ripassoviner i jobbjulklapp. Läste på och insåg att det var finfina grejor. De har bara stått till sig sedan jag fick dem.


Men så läste jag att Monti Garbi inte vinner på att lagras. Ooops! Nu är det avsmakat men mycket är kvar.


Någon som vill smaka? Det är, på ren svenska, JÄTTEGOTT! Smak av fikon och körsbär, står det. Jag trodde det var russin. Men körsbärston stämmer bättre. :-)


Gott till vilt och rött kött. Gick öven jättebra med en god bit lasagne, grönsallad med pinjenötter samt soltorkade tomater och vitlöksbröd. Ahh, kolhydrater!


Av GladaKatarina - 15 maj 2009 19:16


Måste erkänna att jag var orolig och tveksam när Brandkåren skulle låta bli att rycka ut vid brand på sex specifika Rosengårdsadresser. Dessa ställen på Rosengård var de sopstationer där det varit upprepade, anlagda bränder.


Det visar sig att det var en bra metod. En insatschef åker alltid ut vid larm på dessa adresser och bedömer om full utryckning behövs. Det har det inte gjort, bränderna har självslocknat.


Inga brandmän har blivit hotade sedan dess. Tidningarna har fått mindre att skriva om. Snorungarna får mindre uppmärksamhet. Allt hallå lägger sig och pyromanhobbyn blir ointressant. Bränderna har minskat.


Härligt!! :-)


Av GladaKatarina - 15 maj 2009 13:38


Tidningarna skriver om den kommande sensationen; Piratpartiet har stora chanser att ta sig in i EU-parlamentet.


Deras frågor är brännande aktuella och faktiskt viktiga vad det gäller all personlig integritet för alla EU-medborgare. Detta drar med sig röstare som eventuellt inte tänkt rösta. Det är glädjande och engagerande. Här finns partiidéerna inför EU med fördjupande länkar.


Piratpartiet tar inte ställning i själva frågan om EU:s vara eller inte vara; eftersom EU finns och Sverige är med, måste man arbeta utifrån dessa förutsättningar.


Partiet räknar vidare med att ingå i de grupperingar inom parlamentet som värnar om deras frågor, oavsett om dessa grupperingar står till höger eller vänster. Vissa hävdar att Piratpartiet inte kommer att släppas in bland de etablerade grupperna över huvud taget. Kanske är det så.


Men grupperingar kan förändras, och Piratpartiet är uppenbart taggade inför chansen att, sabelrustade till tänderna (sorry, kunde inte låta bli!), kasta sig in i EU-politiken. Ni vet hur det är: nyvässade sablar hugger bäst.


Vill åter påminna om DN:s fördjupningsartiklar om EU. Alla har chansen att bli insatt.


Av GladaKatarina - 15 maj 2009 13:22


...på kliniken idag. Tog ett tag innan jag fattade sammanhanget, är ju ingen sportdåre. Men ganska duktig på att snappa upp saker. Namnet verkade ju bekant... A-ha, det är HAN! Jamen vad bra. Då lär man sig lite nytt. ;-)


Sommarfolket börjar droppa in. Välkommen till Ystad/Österlen!


Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards