Alla inlägg den 12 maj 2009

Av GladaKatarina - 12 maj 2009 10:54


Läste en rubrik igår där Maud Olofsson sade att hon såg fram emot ordförandeskapet i EU och att leda 500 miljoner människor. Vissa gillar hennes positivism inför ledarskap, andra kallar henne en ny Margaret Thatcher. En del kallar hennes partimedlemmar för Mauderater.


Olofsson omvaldes nyligen till partiordförande, men flera centerpartister anklagar henne för förräderi, inte minst i energifrågan, där (C) plötsligt var för kärnkraft. Man kan förstå dessa centerpartister.


Det är ingen hemlighet att det var Olofsson som lyckades sy ihop Alliansen och sedan dess har vi sett fantastiska politiska omsvängningar, där Moderaterna är de som står mest mot mitten politiskt.


Det är bra med kvinnor som har makt. Men det är inte bra när makten stiger åt huvudet, det slår lika illa på både män och kvinnor. Nu vill jag inte komma med anklagelser, men Alliansens partiledare har visat sig förbluffande ideologiskt töjbara sedan de kom i regeringsställning. Makt är berusande.


Vad vill då (C) åstedkomma med EU? Tja, de verkar tycka att allting redan är bra. Jättebra! De är mycket positiva till att EU är så stort och kan göra så mycket bra. Det råder stor optimism! Freden styr!



De talar om Europas Förenta Krafter och talar om drömmen om Centerns Europa som har ett smalare och vassare samarbete.


Följande står i valmanifestet för EU:


Det är Centerns dröm. Ordet "dröm" upprepas mycket. Dröm, dröm, dröm.


Vad gör man åt verkligheten? Finns det verkligen inga behov av förändringar inom EU ifall man skall kunna förverkliga dessa drömmar?


Av GladaKatarina - 12 maj 2009 10:01


Ena halvan av årets Polarpris går till Peter Gabriel! Ännu en gammal idol! :-D *applåderar*


Låten i klippet heter Sledgehammar och kommer från albumet So från 1986. Fick den LP-skivan i 17-årspresent. :-)


Videon valdes till årets bästa och anses fortfarande vara en av de bästa, konstnärliga musikvideor som gjorts.


HA! Blev glad av att höra om priset och ännu gladare av att höra låten!! :-D Har alltid varit och kommer alltid vara GALEN i den låten!!


Av GladaKatarina - 12 maj 2009 09:53


I gårdagens morgonradio talades om kognitiv beteendeterapi (KBT) på Internet och en representant för webbplatsen Väntrummet var där.


Väntrummets terapeuter hade haft goda resultat och höll bland annat i ett forum där man kunde ställa frågor. Det fanns sedan möjlighet att gå vidare med terapi i mailform.


Fantastiskt bra! :-) Jag vet inte hur många man hör om som söker hjälp utan att få den inom vettig tid eller som helt enkelt inte får hjälp alls. Man är inte "sjuk nog". Ändå mår så många så dåligt, och resurserna räcker till. Bra om det finns andra sätt.


Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards