Alla inlägg den 21 maj 2009

Av GladaKatarina - 21 maj 2009 16:03


Se och njut!


Närmare...


...ÄNNU närmare!! :-D


Ber om ursäkt om bilderna är tunga att ladda ner. Gick en runda längs bäcken på skogvägen ner till brevlådan. Jodå, liljekonvaljerna blommar redan!!! :-) :-) :-)


Även om de ser stora ut, så tycker jag att klockorna är ganska små i år. Har blomningen stressats fram av den tidiga våren?


Men de är ljuvliga! Doften - aaaahh!


Hittade fler skogsblommande försommarblommor, det blir fler bilder och inlägg under helgen. :-)


Av GladaKatarina - 21 maj 2009 13:50


Jag har en länksida istället för att ha alla länkar i marginalen, blir lättare för mig som tycker marginalen blir urlång och svåröversiktlig.


Har precis uppdaterat min länksida och tagit med några nya favoritbloggar. :-) Upptäckte att en av de nya också har separat länksida. :-D Har även lagt till bloggar som skulle lagts in länge. Vägrar ta bort vissa andra. Ni kommer ju tillbaka, det vet jag. ;-) *obstinat*


Av GladaKatarina - 21 maj 2009 12:30



Lastbilstanten gav sig inte - bra jobbat, Nell! :-D


Dessa blommor är med på bilden från vänster till höger.


Rad 1: ginst, maskros, vintergäck.

Rad 2: hugonis-ros (blommar tidigt), raps, tussilago.

Rad 3: gullregn, krokus, forsythia.


Tack för er entusiasm kring vårens gula blommor! :-)


Av GladaKatarina - 21 maj 2009 12:30


Vi diskuterade kommentarer på Sannas blogg nyligen, varför man har spärren på etc.


En förklaring kan hittas på mitt inlägg från i förrigår: Gladan hoppas...


Diskussion är jättetrevligt. Men blir det diskussion av detta? Jag kan ha fel, men jag tycker inte det.


Av GladaKatarina - 21 maj 2009 12:19


Värdparet i Paradiset har en underbar goding till systerdotter som skulle följt med ut till Paradiset igår kväll. Vi hämtade henne, åkte en bit och förvånades över att hon var ovanligt icke-pratsam. Till sist sade hon med liten röst: "Kan vi vända?" Stackaren! Hon var inte bra, och fick åka hem. Hon kommer kanske på söndag. Ingen barnhämtning, med andra ord.


Höet skulle hämtas, men grannbondens släp var upptaget. Den andre grannbonden, där höet skulle hämtas, kunde stå till tjänst idag - men släpet var fortfarande inte ledigt. Kanske på lördag. Ingen hö-hämtning, med andra ord.


Tur var kanske det. Husets härskarinna fick näsblod som vägrade sluta och min mage fick för sig att det var en kväll som gjord för att starta revolution, så höloftslekar med barn i sällskap hade nog inte fungerat så bra.


Kan man kalla det trubbel i Paradiset? ;-)


Av GladaKatarina - 21 maj 2009 11:56


Är lite ur form, om man säger så.  


Jag slutade med pollenmedicinen i söndags, tänkte att nu får det vara nog. Björken har slutat blomma i Skåne och pollenmeidicinen har gett mig sömn- och magbesvär en längre tid. Tröttheten har fått mig att överkonsummera kolhydrater (= mat med socker i) för att hålla mig vaken.


Så först beslutade jag mig för 10 dagar sedan: ingen mer choklad! Det funkade, mitt sockersug lade sig ganska tvärt.


Sedan slutade jag med Cetirizin. Svettades på nätterna. Icke-allergisk klåda på plötsliga ställen på kroppen. Inga svårare tecken på pollen-allergi, dock. Lite snuvig, men inte värre än vanligt.


Igår brakade magen ihop. Jag sparar detaljerna, sådan är jag. Men trodde att mitt innandöme var på väg att spegelvändas.


Nu är jag egentligen mer överkänslig mot saker än genuint allergisk. Och denna överkänslighet kan slå till lite då och då. Det verkade som om jag hade en lätt släng av cold turkey efter att ha slutat med Cetirizin, men de är receptfria och varnar bara för "viss dåsighet", inget annat.


Eller är det en försenad liten cold turkey-reaktion på att jag skurit ner radikalt på kolhydrater och inte minst choklad? Eftersom jag mår bra för övrigt, är det lite märkligt.


Mediciner är mediciner. Kroppen kan reagera lite hur som helst. Men jag hoppas att detta snart är över och att jag skall klara gräsblomningen utan - eller med annan - medicin. Phy Phan. ;-/


Nåja, i natt blev det sova av. 9½ timma! Känner mig lite groggy, bara... Sovit dåligt ganska länge, när man väl sover blir man inte nödvändigtvis piggare med detsamma.


Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards