Alla inlägg den 8 maj 2009

Av GladaKatarina - 8 maj 2009 21:36



I Malmö har syrénen börjat slå ut, doften ligger tung och ljuvlig längs boulevarderna som inbjuder till att flanéra på.


Mötte Väninnan i Slottsstaden över en bit mat strax bredvid Kronprinsen. Efter en stunds mysig samvaro följde jag henne till hennes dörr, och denna gången tacklade jag henne inte. (Ruelse!) Därefter blev det en vacker promenad via Rönneholmsparken och Erikslust.


En vårpromenad i ett kvällsljust Malmö om våren med alla dofter och blommande träd var som en symfoni för sinnena! Man får definitivt spara ögonblicket och leva på det i vinter.


Bröt hastigt av en blommande syrénkvist och stoppade den i väskan, en smula generat. Våren gör mig till en syrénförbrytare! ;-) Men det var en liten kvist, och nu förgyller den bordet bredvid datorn...


Av GladaKatarina - 8 maj 2009 16:11


Det blev, efter en lång och givande sovmorgon (äntligen sova!) en vända till IKEA.


Min mobil, min mp3-spelare och min dator var lika utladdade som jag. Tänk om jag kunde laddas upp lika enkelt som dem? Zzzapp-sprak, så hade jag funkat non-stop i 20 timmar. Tänk vad bra, iallafall för min arbetsplats. Får väl bli robot i nästa liv.


Hittade inte laddaren till mobilen, så jag bestämde mig för att åka till IKEA "naken", det vill säga mobilfri. Skön känsla. Telefonfri dag!


Det går en buss till IKEA inte så långt från mig. Den tar 50 minuter enkel resa. Man åker bokstavligt talat runt hela Malmö. Snart flyttar IKEA ut till ett mega-gigantiskt nybygge ute vid Svågertorp, då blir det betydligt närmare. Den bussen kommer säkert bara att ta 45 minuter. ;-/


Man tror alltid att IKEA är lugnare på vardagar. Varför ljuger man för sig själv? IKEA är alltid packat med folk och klädställningen jag ville ha var slut. Restaurangen var proppfull. Jag åkte hem med några värmeljus i påsen. Men det var trevligt! :-)


Väl hemma hittade jag mobilladdaren i min stora necessär i badrummet - begriper väl vem som helst att den skulle ligga där - och jag lade mobilen på laddning. Meddelandena strömmade in, lite stressande men egentligen ingen fara på taket. Ringde inte upp någon; pratade telefon som en dåre igår, oerhört skönt att vila rösten idag.


Nu är det helg på riktigt.


Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards