Alla inlägg den 10 maj 2009

Av GladaKatarina - 10 maj 2009 14:25


Nu vaknar EU-debatten. Nu börjar det märkas att det snart är val. Mycket snart!


Margot Wallström säger i en DN-intervju: Rösta på vem ni vill – bara ni röstar. I denna avdelning har DN flera intressanta artiklar om EU; viktiga men ändå begripliga artiklar om det EU vi alla lever med här och nu.


Vår populära EU-kommissionär Margot Wallström är med i ett intressant reportage i Fönstret, ABF:s egen tidning. I reportaget följer de henne på besök i Rumänien och Bulgarien, och man får en insikt i vad hon faktiskt gör. Givande och intressant!


Bland annat beskrivs hennes jobb med att belysa vad EU gör som att försöka få Frankensteins monster att se ut som Pamela Anderson. Hon säger om detta "Mission: Impossible" att hon snarare ser det som "Mission: Irresistable". Snacka om att vara en kämpe! Kul att någon med 190 000 i månaden jobbar hårt...


Texten på webben är däremot plågsamt liten, så ett tips: Längst ner till höger har åtminstone webbläsaren Explorer en liten förstoringsfunktion. Använd! :-) Pilen ner har ett flertal förstoringsalternativ, vilket är bra för trötta, närsynta (läs: gamla) ögon som mina.


Trots läsning och förklaringstips av alla slag, kvarstår ändå frågan för mig: Vad vill EU och vad tycker jag?


En gång i tiden röstade jag nej. Mest på grund av min gamla tro att imperier inte överlever i längden. Romarriket, Brittiska Imperiet, Tredje Riket, Kommunistländerna inom Warsawa-pakten, (USA?). Alla föll de, tack ock lov. Bör man känna likadant inför EU?


Jag önskar bara att jag kunde tycka att EU över lag faktiskt vill sina medborgare väl i första rummet, inte bara sitt eget bästa. Jag önskar att jag tyckte att de gjorde ett bra jobb och var värdiga representanter för oss alla. Inte en koloss på lerfötter som bara blir allt större, maktfullkomligare och mer svårmanövrerad.


Så långt mellan medborgare och makten. Jag gillar inte det.


Men: vi är med i EU. EU är här för att stanna, åtminstone så länge som ett imperium nu överlever. Så vad gör man för att göra det bästa åt situationen?


Inte blir det enklare av den frågeställningen. Det är nu jag börjar känna en viss uppgivenhet.


Men jag SKALL rösta, SKALL bilda mig en uppfattning och åsikt om detta. Sedan är det min ambition att stå för den, förhoppningsvis utan att bli allt för besviken, iallafall inte genast.


Men vad jag skall rösta på, har jag inte helt och hållet beslutat mig för ännu.


När det gäller rösta eller inte rösta: Detta är världens största val efter valet i Indien, som hölls häromdagen. I detta kan jag hålla med: Rösta.


Det är ändå demokrati det handlar om och den existerar förhoppningsvis mer än bara på pappret. Demokrati är bland det störta som mänskligheten åstadkommit. Än en gång: Rösta.


Av GladaKatarina - 10 maj 2009 12:27



Min blogg fyller 1 år idag. Grattis och länge leve! ;-)


Den egentliga starten var den 18 maj, men jag smygstartade med ett litet testinlägg den 10 maj. Detta inlägg syns ny i menyraden "För ett år sedan" som tillkommit.


En töntig bekännelse: denna menyrad har jag i hemlighet gått och längtat efter. 8-) Tycker det ser så... ståtligt ut - här hände minsann saker för ett helt år sedan! Det är nu som det börjar bli en riktig "loggbok" med minnen och intryck.


Jag trodde inte att blogga skulle bli vad det blivit för mig. Jag trodde inte att bloggen skulle komma att betyda något för mig. Gick tillbaka till några inlägg för ett år sedan, trivdes, men blev lite generad också. Som när man läser en dagbok från ungdomen, trots att man snart är "gamla mänskan". ;-) Men jag kan ju bara stå för vem jag är och försöka lämna ut en lagom (o)balans om vad jag känner, anser och upplever.


Man bloggar först och främst för sin egen skull, så måste det vara. Då är det inte mer än rätt att man investerar en bit av sitt hjärta i processen, vilket också gör "arbetet" med bloggen mer värdefullt. Det, i sin tur, kan eventuellt väcka andras intresse.


Jag kan bara säga till de som eventuellt funderar på att blogga: gör det. Man vet inte vad det leder till, men det är en skapande process och skapande mår vi alla bra av.


Slutligen får jag väl helt enkelt tacka bloggen lite lagom högtidligt och skämtsamt. Kunde jag dua dig, bloggen, skulle jag säga: Du är en riktig kompis. Tack! :-)


Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards