Alla inlägg den 12 mars 2009

Av GladaKatarina - 12 mars 2009 22:55


Snöslasket drog över oss, i Malmö har det till och med lagt sig lite. Brrr, fy!


Men låt det komma, så vi blir av med det. Hur skall vi annars med gott samvete kunna stå vid brasan på Valborg och gapa fram: VINTERN RRRRRAAAAAAAASAT UT...


Och apropå sexiga museer så slank jag inom till Konstmuséet i Ystad, de delar entré med Turistbyrån där jag hade ett ärende. I Konstmuséets shop har de mycket fint och jag köpte två kul pins som jag skall ge bort till en brorsdotter. På den ena står: You don't love me yet. På den andra står: Next time, we'll do it naked. Snusk och kultur, var man än är. ;-)


Av GladaKatarina - 12 mars 2009 17:26


I Köpenhamn finns ett Erotikmuseum. Men inte länge till! Det är nämligen på väg att gå i konkurs och Köpenhamns kommun vill inte bidra ekonomiskt. Inte ens ett erotiskt museum klarar alltså av att stå på egna ben, det är ganska intressant.


Var på muséet 2003 och ärligt talat har jag varit på betydligt mer erotiska muséer i mina dagar. Överallt röda tapeter och scenarier i stil med tittskåp i normal storlek. Där kunde man titta på skyltdocker som ägnade sig åt uppstyltat fusksnusk med kläder och rekvisita - det såg ut som om man plundrat televisionens kostymförråd. Stenålderssex. Medeltidssex. Forntida sex i främmande länder. 1700-talssex. Och så vidare...


Samt en massa historiska föremål på rad; ni vet hur det blir. Till sist har man sett mer än man över huvud taget reagerar på. Spelar ingen roll om det är erotiskt eller sexigt. En avdelning visade porrfilmer, rätt och slätt. Hetero/homo/lesbiskt - det var bara att välja.


Men där var en del vackra tavlor och skulpturer på Erotikmuséet; suggestiva och smakfulla. Det var ganska erotiskt.


Men det finns mycket skulpturer på Glyptoteket i Köpenhamn; vackrare och mer intressant utställda. Dessutom finns det mumier i Glyptotekets källare, det är kittlande och spännande.


I och för sig berättade ett par som jag var lite bekant med på en blöt fest att de varit på Erotikmuséet och smugit in på muséets toalett efteråt, inspirerade av omgivningarna. Tur att man inte var där den gången.


Sådant sker nog mycket sällan på Glyptoteket. ;-)


Av GladaKatarina - 12 mars 2009 17:07


Coop i Skåne backar om att inte ha mjölk från Skånemejerier i sina skånska butiker. De tog intryck av kundernas reaktion!! Inte minst protesterna på Internet! Hurra! :-)


Samtidigt tycker antingen Coop eller journalisterna att "inget egentligen har hänt". Coop och andra butiker har redan Arla-produkter som transporteras, så vad är problemet? tycks de mena. Men HALLÅ!!! Sälj Arla-mjölk om ni vill, men gynna det närproducerade! Vad är det ni inte fattar? Pinsamt!


Förresten köper jag aldrig ost från Arla, som finns både här och var. Den smakar plast. >;-)


Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards