Alla inlägg den 7 mars 2009

Av GladaKatarina - 7 mars 2009 10:29


Så härligt det är att gå omkring och skrota på lördagsmorgonen när Melodikrysset skramlar i bakgrunden. :-) Bonnie Tyler och Roland Cedermark - det är blandning det.


Öppet fönster, fågelsång och regnvåta gator utanför.


Lokalradion pratar om det bloggkompisen Åke skrev om igår: Brösarps Gästgiveri firar 425 år och har Äggakagedag! 98 kr/person, ät så mycket du vill! Robert Aschberg och Gert Fylking kommer också, dem kan jag i och för sig vara utan.


Kan inte låta bli att kopiera in kommentaren som jag gjorde hos Åke om mina äggakageminnen:


*** 

Oh, e de Äggakaogedaoen imaoren? (Åh, är det Skånska Fläskpannkakans dag imorgon?)


Älskar Äggakaoga! Gör den i panna med "stegefläsked i", dvs steker först bacon/sidfläsk och häller av fett, sedan i med äggsmeten så fläsket är blandat i äggakaogan och inte "ve sian å" (=vid sidan av).


Kan när jag vill se mamma framför mig, hur hon trollade med gjutjärnet, hällde "kaogan" på ett lock och vände ner den igen snabbt som attan! :-) Så gott att man dör...!


Brösarp är underbart! Skall följa bäcken in i skogen någon gång, den lär gå förbi en körsbärsodling och leda ända till källan. Sådant gör Gladan lycklig! :-) 

***


Skånska lokaldraken Sydsvenskan har förnyat sin webbsajt rejält över natten - helt underbart! Den laddar ner nästan genast!! :-) Stor dag i Malmö, Davis Cup... Bara det ordnar sig. Obama gör saker jag gillar. Det finns hopp.


Men det bär inte av till Brösarp, kosan styrs mot Skurup, ni vet: kommunen vars slogan är "When in Europe, don't miss Skurup". :-) Svågerns band spelar igen och goda vänner möter upp. Mat, dryck, dans, skratt. Innan dess skall Storasystern och jag på ett säljparty, idag är det tjusiga krämer som skall inspekteras.


På med singoallablusen och nylonstrumporna! :-)


Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards