Alla inlägg den 1 mars 2009

Av GladaKatarina - 1 mars 2009 20:48


Vilken lyx! Hela lägenheten blir renoverad för somliga! Det är ju fantastiskt, men så bor vi ju också i ett sådant fantastiskt land där alla alltid gör sitt bästa. Inte minst de som har möjligheten att göra en god affär på till exempel... fastigheter.


Jag menar, är man en driftig person som kan dra ihop pengar och köpa saker som ger ännu mer pengar, då är man ju så duktig. Driftig. Smart. Ju mer pengar, desto smartare. Om man sedan drar in hutlösa hyror och av en händelse missar några års underhåll - ojsan, men det är sådant som händer - då blir man snabbt rik. På kort sikt.


Det är bara så himla taskigt att vi har vissa lagar i det här landet. Hyreslagen är en sådan dum, dum lag som hindrar driftiga personer att dra in sina pengar i lugn och ro. Plötsligt blir opinionen för stark, för tidningarna envisas med att lägga sig i.


De börjar skriva om de jobbigaste människorna som finns på denna jord, det vill säga de som hyr bostäder i den där pengamaskinen man köpt. Om det inte hade tjatats så förbannat, så hade pengamaskinen kunnat ticka på i lugn och ro i säkert några år till.


Eventuellt hade pengamaskinen, alltså fastigheten, till sist ramlat ihop av allt det där lilla försumbara möglet som råkar finnas här och där i pengamaskinen. Nåja, vid det laget har man säkert skaffat några nya fastigheter. Man kan riva den mögliga och sälja marken sedan, det är också en bra affär! Driftigt.


Men så är det ett sådant tjat om lagen. Och vite. Och tvångsförvaltning. Att dom alltid skall lägga sig i! Så får man renovera. Dyrt blir det!


Och stökigt, dammigt är det med renovering. Så klagar dom igen! Vadå, varför skall man informera innan? Lägga upp en plan? Evakuera? Veta vad man håller på med? Man tjänar pengar och är driftig, resten tar man som det kommer. Eller låter bli, om man kan. Det går så länge det går.


Förresten, varför klagar dom hela tiden? Lite lösa sladdar i köket, mögeldamm och att vara utan badrum är väl inget att klaga över? Va? De skall vara glada och tacksamma över att det äntligen händer något, var skall de annars bo? Det finns många som vill ta över om det inte passar.


Vem skulle inte vilja bo så?


Sedan att en och annan idealistisk bloggare tycker att sådant är vidrigt, nedrigt och äcklas över sådant uselt beteende, blir fullständigt rasande och ilsken och vill bokstavligt talat slå in tänderna på sådana som bara är lite driftiga - det är ju bara sådant som händer.


Av GladaKatarina - 1 mars 2009 17:07


Först ser man en tuss gröna blad sticka upp under ett buskage, sedan ser man blommor som vi första påsyn kan verka bleka och oansenliga. Men titta en gång till! Den lilla starka Helleborus är ett under av variation och skönhet! Även känd som julros. Inte sådan rödsprakande som man har inomhus under julen, utan julrosen som kan sticka upp och blomma i en snödriva. Välkommen! :-)


Av GladaKatarina - 1 mars 2009 16:48


Det är tur att jag bloggar, nu vet jag vem som vann Vasaloppet och hur Agnes var klädd i gårdagens Melodifestival. Man vaknar en bra bit in på eftermiddagen och konstaterar att det är som om man var på en annan planet. Är jag på Mars eller är det alla andra som är där?


Strunt i det, man hänger med på ett eller annat sätt. Kanske inte 9 mil på skidor (as if!!) och kanske inte i guldlamé. Men en promenad runt Limhamn med kebab och matinhandling har jag åtminstone genomfört idag. Guldlamé och skidor hade varit i vägen på en sådan utflykt, här är inte en flinga på marken och låg glamourfaktor på söndagarna.


Krokusarna som syntes häromdagen verkar ha "dragit sig tillbaka" ner i jorden. Men jag såg något annat fint! Skall leta upp en bild och visa här på bloggen, är strax tillbaka...


Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards