Alla inlägg den 10 mars 2009

Av GladaKatarina - 10 mars 2009 23:01


 

Bild från Ystads Allehanda 


Jag älskar att höra hur du säger "ISH-tát!" (Ystad) och "Skaune"!!!! :-D Puss på dig!! Nästa gång du spelar in Wallander här nere kan du väl ha en sidekick? Vad sägs om att ge den rollen till Richard Armitage? ;-) (Dags att landa nu, Gladan!)


Av GladaKatarina - 10 mars 2009 22:09


Oj, det haglade i Tomelilla. Vad i allsin da'r skulle det vara bra för?? I Ystad var det 7 grader och sol mellan de små regnskurarna. Jag känner minsann att det är pollen på gång, måste till Apoteket och bunkra upp. Ännu är det bara hassel som hasslar, men innan man vet ordet av det börjar björken att björka till sig på det där björkigt björkiga viset som bara björkar kan. Då blir det inte kul.


Men det snöar visst lite här och var i landet. Det var ju synd. Fast chefen med familj skall norrut på skidresa snart, de är hur nöjda som helst. Så jag antar att våren får vänta i övriga Sverige, om det är OK med er. Eller?? ;-)


Hos bloggkompisen Åke diskuterar vi förhållanden och andra engagemang i dagens moderna, överarbetade värld. Mycket stimulerande! Det är ju ändå Kvinnodagstider fortfarande! :-)


Hos MJ gav jag mig på att ömsom rosa och ömsom risa Stephen King m fl andra författare i den genren. Han trodde han kastade in en brandfackla hos mig angående skånsk mjölk. Icke. ;-)


Debattlystna? Vi!? Ja, tack och lov! :-D


Läste nyligen (igen) att de flesta män undviker romaner, om de inte har deckarprägel. Så var det redan på Jane Austens tid. Smarta män undviker smarta böcker = DUUUMT! Vill ni förstå kvinnor, mina herrar? Jamen så tjyvkika då, för farao!


Nu sitter jag och tittar på Kobra på SVT Play, den förlängda intervjun med Kenneth Branagh om Wallander. Han läser också deckare, gärna skandinaviska. Men han läser en hel del annat också, var så säkra. Smart man! :-)


Bortsätt från det, skall jag inte glömma att köpa nya glödlampor. Engagemang och upplysning är nog bra, men utan glödlampor blir det ändå ganska mörkt. *famlar runt på tangentbordet*


Av GladaKatarina - 10 mars 2009 14:39


Coop Forum i Skåne vill sluta med skånsk mjölk. Det är absolut inte acceptabelt. Hjälp till och protestera, klicka här!



Ni som inte bor i Skåne: skåningar dricker mycket mjölk! Tänk om det inte blir någon kvar till er! ;-) Rösta!


Skämt åsido, skall nästa steg bli att vi importerar mer och mer mjölk till hela landet från andra länder? Skall det behövas? Vill vi det?



Av GladaKatarina - 10 mars 2009 12:26


Dag efter dag har jag kikat i brevlådan, kikat på nätet, väntat och hoppas. Gjorde beställningen via CD-Wow, ett otroligt bra pris på en ny DVD som skulle skeppas via Storbritannien. Tid tog det. Hur liten kan en Little Dorrit bli? Igår kom hon! 14 avsnitt, 8 timmar, 4 dvd:er. Gladan har att göra! :-)



Serien Little Dorrit är efter en roman med samma namn av Charles Dickens  och visades i höstas på Gladans älsklingskanal BBC1, har bloggat om detta tidigare.


Jag är hopplöst svag för engelsk, klassisk litteratur. Jag älskar engelska film- och TV-produktioner. Jag är hopplöst svag för engelska klassiska skådespelare av bägge kön och alla åldrar. Faktiskt! Fast de som är långa, mörka män med djupa röster är jag extra svag för. Det har jag nog också bloggat om... 8-) (Love you, Richard Armitage!!)


Därför tycker jag att ni skall få en närbild på den stilige mannen i bakgrunden...


Matthew Macfadyen som Arthur Clennam i BBC:s Little Dorrit.


Bara så ni förstår vad jag menar, inga missförstånd. *suuuuck*


Föll för Arthur Clennam 1988. Föll för Mr Darcy 1995. Macfadyen spelade Darcy 2005 och Clennam i fjol. Vad är oddsen!? Det måste vara äkta kärlek... ;-)


Nu skall vi se... Måste tidigt i säng ikväll. Skall ut och äta med släktingar på onsdag. Jobbar sent på torsdag och skall upp tidigt på fredag. Full rulle lördag och söndag. Återstår fredag kväll för Little Dorrit-maraton. Kan det inte vara fredag snart? ;-)


Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards