Alla inlägg under september 2009

Av GladaKatarina - 17 september 2009 22:02



Efter denna händelserika dag med kursstart och ambulansbesök på kliniken, med två fantastiskt fina mail och ett oroande budskap som visserligen visar att det händer saker (det kommer att ordna sig, min käraste vän!!) - då kan man verkligen behöva en godnattsaga!


Vad kan passa bättre än Mr Chokladröst himself som läser rimsaga? Min mamma kunde många rimsagor. Men Richard Armitage är inte min mamma. Inte din heller. Tack gode GUD för det och go' natt, Sverige! ;-)



Av GladaKatarina - 17 september 2009 13:47


GladaNu har jag lärt sex stycken seniorer att lägga patiens! Harpan! :-D


Det är mer avancerat än vad det låter. De vet nu även skillnaden på data och dator, att skärmen inte är datorn, att datorn inte är datan och att skrivbordet är på skärmen, att ikoner skall man dubbelklicka på och knappar skall man bara klicka en gång på och att man klickar med höger pekfinger på den vänstra knappen och att den vänstra knappen är på musen, inte på avstängningsknappen.


Det sista var ett skämt, det inträffade aldrig.


Men det är ingen barnlek att lära sig koordinationen mellan hand/mus och samtidigt hänga med på skärmen och pekaren, när man aldrig tidigare gjort det. Att få in dubbelklicket kräver sin teknik. Det är jättespännande, för plötsligt ser man aha-upplevelsen i en deltagares ansikte.


Jag hade en kvinna som var ny på detta och som "hatade allt vad som hade med kortspel att göra". När klockan var över 12 ville hon knappt gå hem, men hon "skulle skynda sig hem till datorn och lägga patiens, för att göra det på datorn var jättekul!"


Då vill man dansa av glädje. Så det gjorde jag. DET är alldeles sant. :-) Vore jag glada på riktigt, så skulle jag flyga nu!

Av GladaKatarina - 17 september 2009 06:40


Idag börjar höstens första kurs för mig; en kurs i Data Grund, Seniordata. :-) *gnuggar händerna*


Av GladaKatarina - 16 september 2009 12:39


Denna fråga är helt hypotetisk. Nåja.


En man som sedan många år lever med en kvinna uppvaktar en annan kvinna. I nyktert tillstånd och cirka 1 gång i månaden. Kvinnan tackar nej. Mannen framhärdar. Sedan tre år tillbaka.


Borde han inte tänka om i sitt liv??


Jag menar inte att man borde skvallra för hans partner. Jag lägger ingen moralisk aspekt i det hela (just nu). Men hur resonerar mannen?


Varför vill han leva så? Ja, jag vet. Äventyret! Samma partner länge osv osv.


Vet att det oftast är kvinnor tar initiativ till separation. Män är väl ännu så länge oftare otrogna än sina kvinnliga partners, fast jag läste nyligen att siffrorna börjar jämna ut sig.


Det får vara hur det vill med det. Hus och barn och prylar, det är svårt att byta liv. Men om man nu har snöat in på en person så pass, varför tar man sig inte en funderare på vad man vill ha ut av livet??


Gladan inte fatta. *kliar sig i huvudet*


Av GladaKatarina - 15 september 2009 20:39


 

♥ 

 

HA! Bra jobbat av Bloggplatsen! De har fixat så vi kan ha hjärtan i inläggen! :-D

 

Om du vill ha hjärta i rubrik eller lämna i kommentar, då kopierar du hjärtat i min rubrik. Klistra sedan in det där du skall ha det. 

 

Du kan också skriva utan mellanslag: & # 9 8 2 9 ; Det är koden som läses som ett hjärta.

 

 

Här hittar du fler HTML- och ASCII-koder. (Tack, Kvasthilda!)

 

Testa! :-)

 

Av GladaKatarina - 15 september 2009 15:22



Skjutvarning utfärdad!

  

Av GladaKatarina - 15 september 2009 15:13


Är inne i en stressig arbetsperiod och rent privat är det många idéer som snurrar. Lite tankspridd blir jag, som vanligt. Lyckades se till att jag INTE glömde den inköpta laxpajen på tåget igår. Jag kompenserade detta genom att glömma två nyinköpta bananer på tåget idag. Gladan going bananas? Inte mer än vanligt.


  


Vi fick en fin blombukett på jobbet igår, så uppenbarligen gör vi kunderna nöjda. :-) Men både kollegan och jag höll på att glömma sätta dem i vatten, först hon på förmiddagen, sedan jag på eftermiddagen. De klarade sig! Underbara färger, dessutom. Yes, we have zinnias but no bananas.


Av GladaKatarina - 14 september 2009 23:15


Härskarinnan i Paradiset arbetar med sadelmakeri och hemsidan är så snygg att man drömmer sig bort!



Fler bilder kommer, islandsstoet Skotta agerar lite fotomodell än så länge!


Häromveckan när jag var där satt hon en kväll och arbetade vid sin lädersymaskin. Dagen efter såg jag att hon hade ny väska, hmmm...


  


Men...? OJ! Det var väskan hon gjorde kvällen före! Kolla in!! *impad Glada, men det är inte första gången*


Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards