Alla inlägg under augusti 2009

Av GladaKatarina - 17 augusti 2009 09:29


Härom året fick Folkets Park i Malmö en ny attraktion. En fontän i form av en enorm, kitchig ros! Så här ser den ut:



Själv fullkomligt älskar jag den; fontäner, kitch och rosa rosor är ju bara underbart, även om rosen i sig liknar en en skum DNA-korsning mellan ros, orm och bläckfisk. ;-)


Delar av Malmöfestivalen har i år flyttat till just Folkets Park, vilket innebär att man får promenera mycket. Det är mycket bra. (Talar lite tystare om hur trötta mina fötter var igår.)


På Spångatan finns kul utställningar i ett kvarter uppbyggt av röda plastbackar, som att då in i ett legobygge i full storlek. Där finns bland annat en designfirma, DISK, som gjort lite roliga Malmösouvenirer, iallafall prototyper. Mig veterligen kan de inte köpas ännu. En souvenir är Rosen - som vattenspridare! Hur kul som helst! Har tyvärr ingen bild, men de har även gjort Öresundsbron som adventsljusstake, som ni ser på bild! Så härligt och inspirerande! :-D



Me loooove Malmöfestivalen!! :-)

Av GladaKatarina - 16 augusti 2009 21:28


Fast nu en Johnny Cash-låt gjord av en annan artist. Catten var härligt obstinat gentemot DM-covers. Me like obstinat. ;-) Cash-covers då? Denne söte grabb, Adam Lambert, var visst med i American Idol. Hörde denna version på omvägar och tja... Kan väl inte skada. :-) Härlig stämning i låten. Med lyrik, inklusive "Oohh aahh" om ni är tveksamma. 8-)

Av GladaKatarina - 16 augusti 2009 10:48


Iallafall denna söndag. Lagom varmt och soligt, jobbar eftermiddag imorgon, kan smita ut på Malmöfestivalen på roligheter. Om jag vill. Eller låta bli. Annars kan jag stanna inne och uppdatera min länksida, det är verkligen dags! :-)


Nästa vecka jobbar jag mindre än jag gjort på länge, länge. Sedan... Ja, sedan... Tro't om ni vill: om en vecka skall jag ha semester. SEMESTER!! Fattar ni!?!?


Omständigheter gjorde att det blev en extremt tidig och en extremt sen semester i år. Det har varit lite tufft. Men tusan, vad nöjd jag är med en hel del åstadkomna saker.


Ystad International Military Tattoo var bra i år igen. Det bästa jag upplevt var det första jag såg för fyra år sedan, iallafall orkestermässigt. Malmöfestivalen är kul - idag skall jag ut och kolla förändringarna, de har verkligen flyttat runt på saker.


Men jag har sett det mesta förut. Sett det mesta av det bästa utbudet i min region. Jag kan inte ljuga: jag hungrar efter andra miljöer. Andra intryck. Vi får väl se...


Då och då finns söker man på Youtube efter låtar som faktiskt inte finns där. Men så gör man om sökningen en tid därefter och - jackpot! Den här versionen av Depeche Modes Personal Jesus med ingen mindre än Johnny Cash, ja den är bara helt otroligt bra!


Av GladaKatarina - 15 augusti 2009 13:18


Förresten: säger man dia-méter eller di-á-meter? Jag väljer det första men många säger det andra. Varför? Är dia-méter typiskt skånskt? Eller bara ett feluttal?


Uppenbarligen är di-á-meter rätt, beroende på att det grekiska ordet dia-, som betyder över - är det som betonas i ordet diameter, det vill säga: över+måttet = dia+meter.


Men ändå... di-á-meter. Hmmmm. Fortsätter nog med dia-méter, obstinat som jag är. ;-)


Av GladaKatarina - 15 augusti 2009 13:13


IKEA-katalogen innehåller så klart en hel massa spännande saker; det är ju lite som mini-julafton varje år vid denna tid. :-)


Fastnade genast för detta lilla sideboard, Karljohan. Är minsann riktig kärnbjörk! Priset blir därefter: 599 kr för ett litet bord som är 27 cm högt och 47 cm i diameter. Men kul med lite annat än bara spånplatta.


Och visst är det lite Karl-Johansvamp över bordet? ;-) Men jag är löjligt glad för att de inte målat/betsat benen vita med bordsskivans översida brun och undersida soppsporgul...


Av GladaKatarina - 15 augusti 2009 13:00



På min runda genom Malmöfestivalen igår fick jag den nya IKEA-katalogen! Bra, då slipper jag ta bort "ej reklam"-märket på brevlådan. :-)


Det var nytt att IKEA finns med på Malmöfestivalen, så vitt jag vet, men de passade på att göra reklam för det kommande jätte-mega-bauta-superstora-IKEA som byggs på Svågertorp. Gamla, hederliga IKEA på Bulltofta skall visst bli lagerlokal. Bulltofta: från flygplats till möbeljätte och lagerlokal...


Av GladaKatarina - 14 augusti 2009 13:05


Bloggkompisen Jennie firar idag sin 29-åriga födelsedag med en ny blogg!! Här på bloggagratis! Wow, Jennie! :-D


Och inte nog med det - bloggen har ett tema inför de närmaste 365 dagarna!


Ros till Jennie:


Så gå in och gratulera henne och önska henne varmt välkommen här på bloggagratis, vetja! :-)


Och Jennie - jag har lovat visa dig en kul animerad gif som passar dig. Tror jag. Den kommer! Så fort jag hittar den igen! *komsi fram nu, lilla gif* HA! Här är den!! Med hälsningar från Misters Butler & Armitage. ;-)


Såg att du skall ut med syrran ikväll och se Europe och sedan välta hela Göteborg! Ha så kul! :-D


Av GladaKatarina - 14 augusti 2009 12:52



Finns här! :-)


Mer eller mindre seriösa, mer eller mindre långa.

Alla ganska underhållande!


Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards