Alla inlägg den 27 februari 2009

Av GladaKatarina - 27 februari 2009 22:12


Danskt igen, The Benefits, Seize the Day! Snygg musikvideo dessutom, alltid en bonus! Ystad/Österlens radiokanal Radioactive spelar låten ofta, de hade den som powerplay häromveckan. Gladan vaknar till liv och diggar!!! :-) :-) :-)


Av GladaKatarina - 27 februari 2009 19:25


Klev av ett mycket varmt tåg i Malmö kl 15.55 Hade slocknat efter en snorig dag och en snabb runda på sta'n i ett halvmulet Ystad. Men så var man i Malmö igen.


Kliver av och möts av solen som skiner i nyllet som en riktad förhörslampa i en gammal klyschig polisfilm! Snön är totalväck sedan några dagar och nu ååååångade solen över Centralen och Kanalen!


Vad grönt allting var!


Kände mig lite utvilad och definitivt uppiggad av tågtuppluren, trots tuggummihjärnan man får av förkylningen. En vända på sta'n kanske?


Stortorget. Enorm lift med GIGANTISK discokula! Stort tält med schlagertema - visst ja, spektaklet, festivalyran, "melledifestivalen" har nått Malmö!


Överallt hör man "det danske sprog" eller, som John Cleese sa om danskan: "The chronical throat dicease". >;-)


Tidningarna säger att svensk BNP sjunker som en sten, men i östra Skåne hör jag bönderna säga att bankerna vill att de skall valutasäkra sina skördar och i västra Skåne hör jag svenskar som arbetar i Danmark att de skall valutasäkra sina löner. Dansk lön = högre än svensk lön. Dansk krona = 1,5 svenska kronor. Slutsats 1 = mycket pengar. Slutsats 2 = många shoppingdanskar i Skåne. Slutsats 3 = inga större kristecken än så länge.


Men är man orolig, kan man alltid lita på engelsmännen. De älskar just nu en gammal statlig plansch från 1939 som skulle lugna folk i kriget: Keep Calm and Carry On. (Behåll lugnet och fortsätt som förut.) De e rätt! Leve det engelska kynnet! :-)


Strosar runt och når Gustav Adolfs Torg, hungrig. Kycklingburgare och - digga detta - chokladmilkshake. Utomhus. På en bänk. I skuggan. Lagom varmt. Fattar ni?


Jodå, sedan blev jag lite *hostig* *hostig* *hostig*  Men för böfvelen! Man måste offra för konsten! ;-) Får unna mig en Irish Coffee ikväll, alla tjatar ju om att whisky är så braaaa mot förkylning.


Ha en mysig fredag!



Av GladaKatarina - 27 februari 2009 08:16


Fredag igen! Denna helgen har en enda mening: kurering. Väldigt skönt, faktiskt. Finns ingenting som riktigt frestar just nu, varken favoritmat, favoritshopping, favoritläsning, favoritmusik, favoritfilmer och favoritumgänge. Dra täcket över huvudet känns som det vettigaste alternativet.


Kanske kan jag under tiden skärpa tankarna kring saker som snurrat i huvudet på sistone. Tankar kring Davis Cup-matchen mellan Sverige och Israel i Malmö och vad som är vettigt i en så kallad Israelbojkott. Tankar kring två väldigt olika artiklar som jag läst om Förenade Arabemiraten, himmel eller helvete?


Tankar kring det senaste i Jane Austen-världen; är det äkta kärlek till litterära klassiker eller en dålig plan på att slå mynt på olika genrer som får människor att slå ihop engelsk lantliv för 200 år sedan med den senaste zombieflugan? Och går det att göra en väl utförd tecknad serie på Stolthet och Fördom?


Snart i Gladans blogg...


Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards