Direktlänk till inlägg 27 februari 2009

Malmö kl 16.00: Absolut Vårsol!

Av GladaKatarina - 27 februari 2009 19:25


Klev av ett mycket varmt tåg i Malmö kl 15.55 Hade slocknat efter en snorig dag och en snabb runda på sta'n i ett halvmulet Ystad. Men så var man i Malmö igen.


Kliver av och möts av solen som skiner i nyllet som en riktad förhörslampa i en gammal klyschig polisfilm! Snön är totalväck sedan några dagar och nu ååååångade solen över Centralen och Kanalen!


Vad grönt allting var!


Kände mig lite utvilad och definitivt uppiggad av tågtuppluren, trots tuggummihjärnan man får av förkylningen. En vända på sta'n kanske?


Stortorget. Enorm lift med GIGANTISK discokula! Stort tält med schlagertema - visst ja, spektaklet, festivalyran, "melledifestivalen" har nått Malmö!


Överallt hör man "det danske sprog" eller, som John Cleese sa om danskan: "The chronical throat dicease". >;-)


Tidningarna säger att svensk BNP sjunker som en sten, men i östra Skåne hör jag bönderna säga att bankerna vill att de skall valutasäkra sina skördar och i västra Skåne hör jag svenskar som arbetar i Danmark att de skall valutasäkra sina löner. Dansk lön = högre än svensk lön. Dansk krona = 1,5 svenska kronor. Slutsats 1 = mycket pengar. Slutsats 2 = många shoppingdanskar i Skåne. Slutsats 3 = inga större kristecken än så länge.


Men är man orolig, kan man alltid lita på engelsmännen. De älskar just nu en gammal statlig plansch från 1939 som skulle lugna folk i kriget: Keep Calm and Carry On. (Behåll lugnet och fortsätt som förut.) De e rätt! Leve det engelska kynnet! :-)


Strosar runt och når Gustav Adolfs Torg, hungrig. Kycklingburgare och - digga detta - chokladmilkshake. Utomhus. På en bänk. I skuggan. Lagom varmt. Fattar ni?


Jodå, sedan blev jag lite *hostig* *hostig* *hostig*  Men för böfvelen! Man måste offra för konsten! ;-) Får unna mig en Irish Coffee ikväll, alla tjatar ju om att whisky är så braaaa mot förkylning.


Ha en mysig fredag!



 
 
Magnus

Magnus

27 februari 2009 20:42

Ha en skön helg, hoppas du kryar på dig.
och en whisky kan säkert pigga på dig!

http://mj.bloggagratis.se

 
grynet

grynet

28 februari 2009 07:02

Skulle inte du vara hemma och krya på dig......

http://www.grynet.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Åke J

28 februari 2009 11:58

Livsnjutaren Gladan. Nog är det väl så. Ta vara på det som bjuds. Inte alls dumt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av GladaKatarina - 16 oktober 2011 09:03

Jag har gjort nya inlägg på min reseblogg, fyra inlägg från London! Ett besök i the Temple Church, en båttur på Themsen, en lång rundvandring med fokus på Trafalgar Square och en utflykt till Camden Town med ännu en lång promenad längs Regent's Canal...

Av GladaKatarina - 9 oktober 2011 00:00

Från och med den 1 december kommer jag inte längre att vara skriven i mitt älskade Malmö. Som tur är flyttar jag inte längre än till grannkommunen Svedala - orten som finns på riktigt, ja! Eftersom jag pendlar från Limhamn via Centralen och ända fram...

Av GladaKatarina - 17 juli 2011 20:09

Hejsan sötnosar!   Jag har saknat er med! Gör det fortfarande! Det händer lite på resebloggen just nu, hälsa på så blir jag ännu gladare!    Jag har bloggeri och sociala medier som en del av mitt jobb nu, men allt hinns inte med.    Annar...

Av GladaKatarina - 7 juli 2011 18:21

Det är nästan ett år sedan och midsommarbilderna fungerar ju fortfarande - vilken tur!    Glad skulle bloggen vara, det har varit lite si och så med det. Ibland är det bättre att vara... en smula ilsken, då händer det saker.    Denna sommar, ...

Av GladaKatarina - 30 juli 2010 16:48


  Mamma Elsa skulle fyllt 85 år idag, det är drygt 21 år sedan hon dog. Varje jämna år skulle mina föräldrar fyllt jämnt, det skilde 15 år mellan dem. (Se tidigare inlägg i juni om min pappas 100-årsdag.)   Jag skulle skrivit om henne, men h...

Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards