Alla inlägg under oktober 2008

Av GladaKatarina - 9 oktober 2008 11:47


Hade återigen förmånen att trivas med mina gudsöner A&L igår. De var i Ystad för ett tag sedan och deras mamma, Den Bildsköna, är som namnet avslöjar en ytterst begåvad fotograf och fantastisk på allt som har med bild att göra.


Hennes äldste, A, ses på bilden, kikande in på en mysig innergård i Ystad. Han hade sett fram emot min ankomst och tjatat om det så mycket att Den Bildsköna var hyfsat trött på att höra det och jag överväldigande rörd av att höra det. När han ännu en gång frågade om jag inte skulle komma snart och hans mamma tyckte att det räckte med den frågan, sade han: "Men jag tycker att Katarina är trevlig!" Lille gentleman. :-)


Jag hade förmånen att få krypa in i hans lilla tält, som är på hans rum. Älskar sådant, även om jag inte är direkt skapt för det. Hoppas att kontrasten blir komisk; A uppskattar iallafall mina tilltag och jag fick även dela hans badpool i somras. Det var ungefär lika lite plats för honom i poolen som i tältet när jag var där. Men hur kan man bli annat än lycklig över att ett barn uppskattar ens totala närvaro? :-) "Vi ska leka, Katarina!" Jajamänsan!


Det har hänt massor med Lillebror L sedan sist. Ja, han är inte ens en liten gullig bebis på detta sätt som ses på bilden. Han är en större bebis nu, som glatt ålar omkring när han får en chans. Hans reserverade stirrande utbytes allt snabbare mot förtjusta flin och roliga läten när man busar med honom. Storebror är hans största idol, såklart! Snart fyller de år, båda två. 4 år och 1 år. Tiden går fort, som ni vet... Det vet inte A&L ännu. *suck* Vemod. Men det är inte lönt att bli ledsen för det, bättre att njuta här och nu, som A&L gör.


Mellan varven hinner jag byta några ord med deras Bilsköna mamma och även deras mysige pappa, när han kom hem. Den Bildsköna gödde oss med en helt fantastisk Tacolasagne, jag hade kunnat äta ihjäl mig men har sent om sidor blivit vuxen nog att låta bli. Vi fick dessutom en så smarrig chokladpudding till efterrätt, att jag nästan lyckades äta ihjäl mig ändå. A hade talat längtansfullt om chokladpuddingen länge... :-)



Fortsättning följer...


Av GladaKatarina - 7 oktober 2008 09:25


Jag köpte nyponpulver på rekommendation och tyckte absolut att det lät bra.


Nu är jag till min natur skeptisk - faktiskt. Saker skall helst provas först, helst av någon annan. Jag hade aldrig kunnat bli munskänk. ;-)


Nu har jag iallafall kommit loss och börjat använda pulvret från T&A. På sistone har jag känt mig risig som en risbuske i ryggpartiet. Vad kan passa bättre än nypon på en risbuskerygg, om nu lika botar lika? ;-) Ganska knasigt när ens ena jobb är friskvård av dåliga ryggar. Men hälsa består inte av bara en komponent, utan av flera. Sagt och gjort.


Nu har jag druckit hemmagjord fruktsmoothie i en vecka med det nermixade nyponpulvret. Tro mig, det gör skillnad! :-D Var så sabla trött på Ipren, Ibumetin etc. Inte bra för mina luftrör och magen började bli irriterad. Har inget av dessa besvär nu!


Nypon har en starkt anti-inflammatorisk effekt och en stark dos C-vitamin, vilket även gör det till en stark antioxidant. Länken till T&A innehåller bra information om effekter, forskningsunderlag etc. Jag var tveksam, pulvret såldes till häst, hund och människa. ;-) Man skall inte använda djurs kosttillskott. Men produkten är inget annat än torkat nyponpulver, vilket gör att dosen är det viktiga.


Jag får ju se hur det utvecklar sig, men så här långt är jag faktiskt en aning förbluffad. Kan givetvis bara tala för egen del, men jag blev verkligen glad över effekten. :-)


Av GladaKatarina - 7 oktober 2008 08:36



Efter gårdagens vackra, klara väder är det kanske oundvikligt att södra Skåne skulle få sin första riktiga frostmorgon. Är chansen till brittsommar borta då? En riktig brittsommar skall ju vara varm... Men klart, soligt väder räcker bra! :-)


Längs tågfönstret gnistrade det frostiga gräset och varje dal var djupt dimsvept - det såg ut som om varje dal var en mystisk sjö i fjärran. En del av dem har säkert varit det, en gång för länge sedan.


Av GladaKatarina - 6 oktober 2008 21:59


Wallanderinspelning utanför kurslokalen. Full utryckning med saftblandare och filmpolisbilar!


Filmpolisbilarna är nästan lika vanliga polisbilar, men vid konvojkörning utanför inspelning har de ordet "POLIS" övertejpat.


En stor lift med filmattiraljer har gungat utanför vårt kursfönster hela kvällen. Vi kikade mer på dem än de på oss.


Det är den svenska Wallanderinspelning som gäller nu. Kenneth Branagh har åkt hem. Synd.


Det är en fin och ljummen kväll, inte en vindpust. Blir det brittsommar ändå? Det är ju Birgittadagen imorgon. :-)


Av GladaKatarina - 6 oktober 2008 12:35


Hade förmiddagens kurs, vi pratade vidare om reseminnen och hur man tar sig runt på flygplatser (Tack, Ullis!). Det visade sig att de två deltagarna som skulle berätta reseminnen idag hade varit på ungefär samma rundtur i Argentina med en månads mellanrum! Liten värld var det, ja... 8-)


Jag lärde mig en hel del nytt om Argentina, bland annat varför Buenos Aires fotbollslag Boca Juniors har de svenska färgerna på sina dräkter. Kul! :-)


Av GladaKatarina - 5 oktober 2008 17:31


Färger! Jag älskar dessa färger! Och äntligen har jag detta år sett trattkantarell i sin naturliga miljö! :-D De har varit sega härnere, men å andra sidan lär de växa ända fram till jul, utan att överdriva allt för mycket. ;-) Allt beror på om vi får snö eller inte. Känns som om det kan bli en riktig vinter i år, vad tror ni?


Ett stort parti skog längs vägen har avverkas, av dem flera onödiga granar. De ståtligaste ekarna står kvar och ser ännu ståtligare ut. :-) Bra med förnyelse och skogsägare som bryr sig!


Av GladaKatarina - 5 oktober 2008 17:29


Nu kan man gå ut och njuta av säsongens sista luktärter! Förvånansvärt många rosor blommar om, en del av dem är vårblommande exemplar!


Av GladaKatarina - 5 oktober 2008 12:58


Regnet piskar ursinnigt och frenetiskt mot allt och alla idag...


Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards