Alla inlägg under oktober 2008

Av GladaKatarina - 16 oktober 2008 09:31



Jag köpte denna cykel bättre begagnad någon gång 1997-98. Den är fortfarande bättre begagnad, om jag får säga så! Hon är en rejäl treväxlad damhoj med både handbroms och fotbroms - en riktig gräddbulle! :-) Hon bor i Ystad och verkar trivas där.


Hennes sadel var lätt solskadad när jag köpte henne, men den sadeln blev märkligt nog stulen i ett skogsparti utanför Sjöbo för några år sedan. Jag köpte en ny, bekväm Velo-sadel, som får vara i fred mitt i lilla Ystad. *peppar peppar, ta i trä*


Jag har länge funderat på ett namn till henne. Inget har känts rätt. Men i morse var det en radiopratare på Radio Malmöhus som efterlyst namn till sin cykel via radiolyssnarna! Hon hade hört många bra, men spelade upp ett bandat samtal som lät ungefär så här:


"Min man och jag möttes på en dansbana för många år sedan. Efter dansen frågade han: 'Får jag eskortera dig hem på La Paloma?' La Paloma var hans cykel som tjänat honom troget i många år."


La Paloma! Radioprataren gillade det, men skulle fundera på detta och många andra namn över helgen. Det tänker inte jag! Jag SNOR La Paloma!!! :-D


La Paloma betyder för övrigt Duvan på spanska. Hon flyger fram med en glad Glada på sadeln. Du vann, Duvan!

Av GladaKatarina - 15 oktober 2008 16:18



En engelskgrupp har nu börjat lära sig jämförelser. Long, longer, longest är enkelt nog, men nästa vecka skall de få något att bita i : good and bad. >;-)


Själv är jag på steg 2; bättre. Tack och lov! Det är bra med påminnelser om hur ont det kan göra, när man arbetar med att hjälpa andra! Men det är också väldigt bra att kunna gå lite mer normalt och slippa känna det som om man landar på en kniv vid varje steg. 8-/


Denna klinikdag har varit en lugn mängdmässigt, men trevligt intensiv innehållsmässigt. Färre på kliniken, men desto mer utmanande problem och tillfredsställande lösningar.


Man guidar en människa åt rätt håll och även om vägen kan vara lång, så händer det avgörande saker varje gång! En person kom ut, alldeles salig. Hade lagt ner god och fin tid på att få personen att känna sig trygg och välkommen. Sedan fick chefen göra sin "magi". Vilken glädje! Det går inte att förklara känslan man får när man gjort gott för någon annan. Man blir hög! :-D


En dag som denna fanns det dessutom tid att prata lugnt med var och en, låta ett samtal ta tid, se människor i ögonen - bekräfta och bli bekräftad själv på kuppen.


Brukar få höra att jag är glad, snäll och trevlig. Det är inte alls svårt när man bemöter människor som man själv vill bli bemött. Det ger ju så otroligt mycket tillbaka! Även om man går på känslomässiga minor emellanåt - mest för att de som mår dåligt inte kan ta till sig vänlighet - så är det värt det, varenda gång.


Av GladaKatarina - 14 oktober 2008 12:27



...kan man ju nöja sig med några få ord.


  • Hösten är vacker. Solen slösar sina milda strålar över oss.
  • Höften blir bättre, även om jag linkade med möda i morse och hatade den innerligt.
  • Engelskan denna veckan har varit kul och givande. De kämpar, de lär sig! Jag är så stolt över dem! :-)
  • Hemmet blir mer och mer inspirerande, trots att så mycket lockar mig därifrån.
  • Snart skall jag äta lunch.
  • Har mycket kul att se fram emot.

Ibland räcker det så.


Av GladaKatarina - 13 oktober 2008 08:25


...äter man bara i undantagsfall. Jag blev generöst bjuden av syrran igår och fick med mig rester hem. Glömde dock att köpa bröd på hemvägen. In med pizzan i micron klockan 5.23 i morse. Nåja, med min nyponsmoothie blev det nog en rätt stor del av kostcirkeln i frukosten. Den var iallafall bättre än den en man på tåget åt kl. 6.55: chokladboll med diet-coke.


Höften är arg. Mycket arg. Jag funderar på att skjuta den. Jag lär inte märka någon skillnad, jo möjligen en viss lättnad. Men det ordnar sig, man jobbar ju för två kiropraktorer. Så dumt bara, detta kunde jag ha undvikit. Shame on me. Men resten av ryggen mår bra. Hips for hips!*


Men det är kul att vara i Ystad, trots att det är mulet. Det är lite svalare, men fortfarande oförskämt mild för årstiden.


Mannen som misstänks för avancerade grillaktiviteter i gryningen, släpptes efter häktesförhandlingar igår på fri fot. Inget överraskande, bevisfrågan är tydligen jättesvår. Polisen fick frågan om de bevakar honom, men de vägrade svara. Jag hoppas att tystnaden är en omskrivning för: "Dygnet runt, vi gör inte om samma misstag ännu en gång. Kosta vad det kosta vill." Om inte annat kan det avskriva misstankar mot mannen, om de nu misstänker fel person.


Ett gäng lundastudenter ockuperar en kommunal fastighet. De är trötta på att bo fyra stycken i ett rum och kök, kommunen gör för lite och låter andra fastigheter stå tomma. Vad har de för val? Allas föräldrar kan inte hosta upp någon miljon för att investera i en liten lägenhet åt sina barn. Stå på er!


KO kritiserar rynkkrämsföretag och förklarar att de ljuger. Man frestas till att utropa: "Det kan ni väl inte mena?!" Men hjulet behöver ständigt återuppfinnas och gamla kunskaper nötas in på nytt. Hörde nyligen om en ung mamma som ansåg att hennes barn inte alls kunde ha tagit skada av hennes rökning under graviditeten. Jamen blunda vidare...


Nä, nu skall jag vara mitt vanliga, glada jag resten av dagen. Hoppla! :-)


*hip = engelska för nypon

*hip = engelska för höft


Av GladaKatarina - 12 oktober 2008 14:08


God, gammal 60-talare. Baby baby baby you're out of time! :-D Härliga textrader som "You're obsolete, my baby. My poor, old-fashioned baby!" Egentligen en Stones-låt, men vi föredrar den med Chris Farlowe, som här. Eller ännu hellre med The Hittills. ;-)


Av GladaKatarina - 12 oktober 2008 11:34


...det är iallafall så det känns. Men det kan det ju vara värt. Synd bara att jag måste dra undan en massa saker där hemma så att de kan komma in och kolla vattenledningarna imorgon. Gulp! Sovit hos syrran, hon äter också nyponpulver, så vi sitter här som två nypon-nypudrade rosor och höften blir långsamt välvillig igen.


Vi hade fantastiskt kul, fler släktingar än vi räknat med dök dessutom upp på Törringelund igår. :-D Clabbe af G var i högform! Sedan sprang man på lite andra bekanta, bara skoj! Tyvärr har Törringelund ingen luftkonditionering och en halvtimmes väntan i baren. Men vilken blandning på människor, alla åldrar från 18 år och uppåt! :-D Sån't gillar jag! Sedan är det kul att dansa till gammal god musik i roligt sällskap!


Har ätit frukost hos syrran, hennes dotter sov också här. De sjunger. Själv är jag för hes efter allt sjungandet igår. *krax* Måste snart hem och ta itu med verkligheten: röja undan prylar och förbereda engelsklektioner. Hej å hå!


Stoppar in syrrans favorit-åttiotalare som bonus. A-ha: Take on me. :-)


Av GladaKatarina - 12 oktober 2008 11:28


Ser här nu på morgonen att bloggagratis lagt till en räknefunktion på antal inlägg. Rulla ner i rullningslisten så ser ni hur många inlägg ni gjort per månad och per kategori. Bra gjort, bloggagratis! :-)


Hmmm, värst vad jag får många nya intryck. Djur och sundhet har visst inte fått så mycket att skriva hem till bloggen om. Tydligen är jag ganska mycket motvals och ilsken, trots att jag påstår mig vara GladaKatarina. >;-) Men gladan flyger rejält mycket, det är ju bra!


Antal inlägg i månaden stämmer bra med mängden besökare jag fått. Mer inlägg = mer besökare. Enkel matematik, sån't gillar jag.


Av GladaKatarina - 11 oktober 2008 14:49


Ikväll blir det 80-talsparty på Törringelund med Clabbe! Halva släkten skall dit, detta har varit planerat länge. Gladan skall dansa benen av sig! :-D


Lovade brorsonen att ladda upp ordentligt. Man har ju ett ansvar, eftersom man var ung på 80-talet. ;-) Så det har lyssnats på mycket gammal pop de senaste dagarna, så fort som jag haft tillfälle!


Toppar med en stor favorit, denna video blev visst vald till årtiondets bästa video eller liknande. Jag fick skivan i hett önskad present på min födelsedag 1986. Albumet hette So och låten är givetvis Sledgehammer med Peter Gabriel.


Dejtade ett DJ ett tag som ofta startade dansen med denna låt. Lite halvsakta takt, man kunde gunga igång lite lagom på dansgolvet innan man värmt upp och fick upp farten. :-)

Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards