Alla inlägg den 24 september 2008

Av GladaKatarina - 24 september 2008 18:10


Nordostlig vind vänder och blir västlig, uppåt 13 sekundmeter på söndag. Då skall det alltså seglas i motvind hem på söndag. Det lär gunga! Bäst att köpa sjösjuketabletter, man vet ju aldrig...


Skall alltså ut på sjön i helgen, det fina vädret verkar hålla i sig. :-) Är lite nervös... 36 meter segelbåt på 37 ton. Tur att inte jag är kapten. 8-) Ser verkligen fram emot det! Ahoy!


Skall försöka blogga med mobilen i helgen, om vi har bra kontakt när vi är i hamn. Kan vara sämre mottagning längre ut och nära militärt område. ;-)


Av GladaKatarina - 24 september 2008 17:30


En kär väninna, som bor i samma stad som jag och som jag inte hinner träffa så mycket som jag egentligen skulle vilja - ja, hon har också många järn i elden - fyllde jämnt igår och mottog uppvaktning i sitt hem nära S:t Johannes kyrka. Hon och mannen i hennes liv trakterade oss, alltid med samma generösa värme, med lasagne och fantastiska tårtor från Hollandia! Gott vin blev det också, på tisdagskvällen. Vimsig Glada. :-)


Stimulerande sällskap med livlig stimulerande konversation - Gladan trivs! Mycket filmprat, bokprat, datorprat! Hösten är som gjord för det! Drog ner några garv när jag berättade att jag sett Kenneth Branangh i Ystad och nästan cyklat på honom. :-)


Fick höra det senaste om Väninnans bonus-son i London, som går från klarhet till klarhet! Väninnan och mannen i hennes liv med yngre son skall nämligen dit... Jag dör. Jag har svår svår Londonabstinens just nu! Är det någon i London som vill bli mitt bonus-barn? ;-D Unnar dem dock London! Bättre betyg kan de inte få!


Pratade med några tjejer i Ystadtrakten som skulle till Oxford!! Den ena hade en syster som arbetade där, på restaurang. Den andra visste inte vad Oxford var, men lyste upp när jag bubblade på och kom fram till Inspector Morse! Ååååh! Men hon kommer nog att märka vad Oxford är för något! :-D Sade strängt åt dem att ta fina bilder och visa för mig, annars skulle jag minsann bli en mycket bister tant mot dem. ;-)


Bröt upp tidigt men hade svårt att somna, efter en så rolig kväll. Vad gör det, när man har haft så kul! Väninnan och jag skall fira av varandras gångna födelsedagar någon kväll, eventuellt hojtar vi ett eller annat "Evoué!", likt Menaderna gjorde, och som hon och jag förr gjorde i Gamla Lund. Visserligen var vi aldrig några värre Menader - vi ser det mer som ett uttryck för vår livsglädje - men man kan ju någon gång låtsas. ;-)


Evoué!


Av GladaKatarina - 24 september 2008 17:26


Enligt en artikel i gårdagens Sydsvenskan:


(Finlands) statsminister Matti Vanhanen... "massakern självklart

kommer att påverka den reform av den finska vapenlagen som är

på gång sedan EU-kommissionen i somras gett ut ett nytt

skjutvapendirektiv."

Finland har det tredje högsta vapeninnehavet per invånare i världen

efter USA och Jemen.


Vänta inte.


Av GladaKatarina - 24 september 2008 17:21


Kvarglömt på stadsbuss 4 i Malmö igår kväll:


1 st plastpåse från Överskottsbolaget innehållande: 

1 st prästost

1 st halvpaket knäckebröd

1 paket BOB Fläderblomsdryck

3 st gulbruna bananer.


Håll till godo. Det blev frukost på Centralen istället.


Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards