Direktlänk till inlägg 9 juli 2009

Usel deckare

Av GladaKatarina - 9 juli 2009 13:36


Slet åt mig en pocket av Anna Jansson som var tillgänglig: Inte ens det förflutna. Gotska Sandön, sjukskrivna kvinnor på överlevnadskurs i tveksam organisation sponsrad av Försäkringskassan - det lät riktigt intressant att placera en deckare i den miljön.


Det var det inte. Kunde faktiskt inte bli mer fel. Har läst en annan Anna Jansson om hennes poliskvinna Maria Wern, den var både bra och habilt skriven.


Denna var usel. Så usel att jag efter halva boken slängde den ifrån mig. Då har det fortfarande inte hänt mycket av intresse. Det som förmodas vara intressant är bara taffligt. Jansson verkar rent ut sagt tycka illa om de personer hon beskriver. På så sätt blir det lite intressant, för det kryper verkligen i skinnet.


Det kunde varit tragiskt i Norénproportioner, för precis alla mår bottendåligt. Svenskt medelålders elände i pyramidabel storlek! Men istället sitter man och skruvar på sig. Och varför dör ingen?? Eller jo: en har dött. Men var det mord? Men när kvinnorna väl är på ön och är enormt jobbiga, då vill man ta ihjäl hela bunten. Maria Wern också.


När jag kastade boken ifrån mig, hade fortfarande ingen dött. Jag hade dock mina aningar om vad som skulle hända, så jag kollade i slutet av boken. Jodå, mycket riktigt. I stort sett som jag trodde. Hur illa är inte det?


Men jag hävdar fortfarande att upplägget var intressant, eller kunde varit det. Och nu är det förbrukat för ett bra tag framöver. Attans också. ;-)


 
 
Elisabeth

Elisabeth

9 juli 2009 14:20

För ett tag sedan köpte jag boken Främmande fågel av Anna Jansson genom Allas för 20 kronor istället för 30. Är en pocket. Håller på med den och skulle ha läst klart den för längesen, men antingen har jag varit för trött eller så har jag glömt den när jag t.ex är hos mina föräldrar. Men jag har inte långt kvar och här dör i alla fall en del...Har sett teve-serien tidigare också. Det blir lite Gotlands-tema idag då.

http://elisannw.bloggagratis.se

 
Elisabeth

Elisabeth

9 juli 2009 14:34

Tack för dina kommentarer. Jag tog förresten bort det "onda" inlägget och har skrivit ett nytt och förklarat varför. Hoppas att det inte blev för svårläst med citationstecken som gjorde orden underliga./Du kanske hinner spela något instrument i framtiden. Har själv två keyboard, ett piano finns hos föräldrarna. Där finns bl.a en mandolin också men används inte ofta och en guitarr. Men den har ingen spelat på på många år. Komponerar på keyboard däremot.

http://elisannw.bloggagratis.se

 
Ann-Louise

Ann-Louise

9 juli 2009 15:10

Uääh; Anna Jansson, Camilla Läckberg och Mari Jungstedt. Förutsägbart och långtråkigt if you ask me. Har ett boktips i mitt senaste inlägg som jag tror du skulle gilla (varför tror jag det?)

http://40taggaren.bloggagratis.se

 
nilla

nilla

9 juli 2009 16:42

Jag har inte läst Anna Jansson men det är intressant att höra. Speciellt med tanke på att Ann-Louise buntar ihop henne med Camilla Läckberg som jag tycker skriver uselt. Fattar inte att hon säljer så mycket. Platta, tråkiga karaktärer...ointressant helt enkelt.

http://nillalivet.blogspot.com

 
Kvasthilda

Kvasthilda

10 juli 2009 10:50

Vad trist! Det är kul med svenska deckare. Eller borde vara. Synd att de inte uppfyller förväntningarna.
Jag har köpt en av Björn Hellbergs deckare inför semestern (tre för en hundring). Får se vilken av böckerna jag tar först. Mons Kallentoft. Och Låt den rätte komma in ligger o väntar. Har inte sett filmen än men fick ju ORDERN att läsa boken först.... Fast får se hur mycket bokläsande det blir alls...

http://malmdamm.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av GladaKatarina - 16 oktober 2011 09:03

Jag har gjort nya inlägg på min reseblogg, fyra inlägg från London! Ett besök i the Temple Church, en båttur på Themsen, en lång rundvandring med fokus på Trafalgar Square och en utflykt till Camden Town med ännu en lång promenad längs Regent's Canal...

Av GladaKatarina - 9 oktober 2011 00:00

Från och med den 1 december kommer jag inte längre att vara skriven i mitt älskade Malmö. Som tur är flyttar jag inte längre än till grannkommunen Svedala - orten som finns på riktigt, ja! Eftersom jag pendlar från Limhamn via Centralen och ända fram...

Av GladaKatarina - 17 juli 2011 20:09

Hejsan sötnosar!   Jag har saknat er med! Gör det fortfarande! Det händer lite på resebloggen just nu, hälsa på så blir jag ännu gladare!    Jag har bloggeri och sociala medier som en del av mitt jobb nu, men allt hinns inte med.    Annar...

Av GladaKatarina - 7 juli 2011 18:21

Det är nästan ett år sedan och midsommarbilderna fungerar ju fortfarande - vilken tur!    Glad skulle bloggen vara, det har varit lite si och så med det. Ibland är det bättre att vara... en smula ilsken, då händer det saker.    Denna sommar, ...

Av GladaKatarina - 30 juli 2010 16:48


  Mamma Elsa skulle fyllt 85 år idag, det är drygt 21 år sedan hon dog. Varje jämna år skulle mina föräldrar fyllt jämnt, det skilde 15 år mellan dem. (Se tidigare inlägg i juni om min pappas 100-årsdag.)   Jag skulle skrivit om henne, men h...

Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards