Alla inlägg den 27 juli 2009

Av GladaKatarina - 27 juli 2009 10:09


Hur har ni det? Här är det som vanligt full rulle, både jobb och privat. Kul är det, iallafall! Ännu ingen semester i sikte, så klart. Hinner knappt öppna en bok, se en film eller läsa en blogg. Det är trist... Hinner knappt skriva vad som händer, när det händer.




Sedan har ju hemmet en märklig förmåga till att göra sig påmint. Vill inte prata om det. Men jag funderar seriöst på om det är vettigare att kasta in en Molotovcocktail eller om jag helt enkelt måste ta itu och rensa. Rensa har jag inget emot, men slänga kräver hjälp. Någon med starka armar och stor bil måste ställa upp. Och vem har tid? Alla har ungefär lika mycket tid som jag.


Nyfotad av Den Bildsköna.


Jag kan inte minnas när jag sist lagade mat i mitt eget hem. Kan inte påstå att det var så jag trodde livet skulle bli. Man får anpassa sig och tänka att man får ha roligt när man kan. Ibland kan jag undra vem jag hade varit om livet blivit mer som andras; man och barn, mindre jobb, familjestress, mer hemma, mindre socialt. Hade det i så fall varit en källa till funderingar? Då hade jag väl istället skrivit om att jag inte mindes när jag senast åt en middag utanför hemmet.


Sova måste man också. Någon gång emellanåt. Man vill ju så mycket! Och skall så mycket. Vädret är faktiskt väldigt gynnsamt i år, iallafall i denna fagra delen av landet. ;-)


Försöker tänka långsiktigt, det börjar ju bli dags för det. Lite 40-års-kris-känning... Eventuellt. Hur vill jag leva de närmaste tio åren? Hur vill jag må? Vad måste jag då göra, hur skall jag tänka och planera? Vad skall jag bestämma mig för? Vad skall jag ta för mig av? Vad skall jag avstå i från..?


Tankarna är många och de går inte riktigt att bara vräka ur sig av. Men de finns där, varenda dag. Vid frukostkaffet. På Pågatåget. Mitt i ruschen. Mitt i lugnet under ett träd. Det är upp till mig, och så skall det vara. Att inte göra något är också ett val, om än passivt.


Fick en gång några ord på vägen av bloggvännen Skoghuldran, det handlade om gladans (fågelns) symboliska betydelse. Dessa orden fick jag med mig:


Gladan säger: Skapa möjligheter. Min gåva till dig är att
skapa det fullkomliga. Dessa möjligheter skapas lättast
genom att du håller dig lugn ett litet tag för att få ett klart
perspektiv. Därefter kan du börja agera så att du får det du
behöver. Men kom ihåg, en glada sitter inte stilla någon
längre stund.



Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards