Alla inlägg under juli 2008

Av GladaKatarina - 30 juli 2008 14:08


Har ska ni fo leisa en redit dumm artikell åm den berommde forfattaren Pej Cej Jersild. Han e sjeilv skeåning men e ente möed för spreåked (ellor dijalekten) vi praotar har neire.


http://www.kvp.se/nyheter/1.1248042/stoppa-skanskan-det-ar-en-styggelse


Geå o lägg daj, Pej Cej.


Av GladaKatarina - 30 juli 2008 13:05


Såg Finding Neverland med Storasystern. En oerhört sorglig film! Det var man inte beredd på! Rörde om i hjärtat. Unga människor som först förlorar pappa, sedan mamma. Hmm, lite för nära vad jag själv upplevt. Lipade som ett barn! Det har jag inget emot, det är rätt så renande inombords.


Fast syrran och jag hade ju ställt in oss på något romantiskt. Min romantiska period, ni vet. ;-) Man vill ju smitta av sig!!


Hursomhelst, Kate Winslet är en stor favorit hos mig och har aldrig gjort mig besviken - inte nu heller! Det är alltid trevligt att veta att vissa skådespelare väljer berättelsekvalité och personlighet framför de stora pengarna! Till och med hennes roll i Titanic var i mitt tycke det enda som lyfte den filmen. Och det räckte ju inte. >;-)


Den Bildsköna gav mig i uppdrag att hitta Mannen som log med Rolf Lassgård. Tyvärr var jag inte i Ystad. Där får man tag i ALLT Wallanderrelaterat!!


De Bildsköna med man hade sett halva filmen i Värmland på norsk TV. De var inte kvar länge nog för att se del 2. Så elakt av Norge!


Eftersom jag skulle hälsa på dem, den Bildsköna inte Norge, tog jag vägen förbi en stor videouthyrarkedja och där fick jag eminent hjälp av en engagerad man! Han konstaterade att kedjan hade ett exemplar i Borås, men letade även upp en konkurrent på internet som kunde skeppa filmen till dagen efter!  Vilken man! Som han log! Mannen som log! Jag höll på att ta med HONOM istället! ;-)


"Men," sa de Bildsköna, "var inte mannen som log mördaren?"


Ooops. Vi enades om att ifall videouthyraren bara höll sig till getingar, mygg och andra räliga djur, så fick han gärna le hur mycket han ville.


Jag såg även Arn- Tempelriddaren. Hm. De svenska scenerna kändes som en dramatiserad dokumentär. Myyycket voice over i början. Men det hettade till bra i det Heliga Landets ökenhetta! Brittiska skådespelare överallt - klart att det blir bra då. :-)


Av GladaKatarina - 30 juli 2008 13:03


Hmm, kan fortfarande inte mms:a till bloggen. Sms fungerar igen. Nu blir det en liten felanmälan. :-/


Av GladaKatarina - 27 juli 2008 12:47


Var på ett kanonskojigt kalas igår och fick verkligen användning för danseskorna! Man blir glad(are) av att dansa och sjunga! :-) Hade ju tänkt ladda upp några bilder redan idag, men har tekniska problem med detta. Bilder kommer! :-D


Alex höll fest. Alex, du är BÄST! :-D


Det blev superfrukost på morgonen! Storasystern bullar alltid upp ordentligt med olika brödsorter, olika pålägg, olika yoghurtar, kokta ägg, kaffe, juice... Man njuter! Svågern toppade till det idag med stekt bacon, korv och potatis. Perfekt efter en blöt natt! ;-)


Gick ut i högsommarvärmen på en dammig grusväg mitt i det öppna, skånska landskapet. Natten hade störts av en envis fluga. Finns det något värre än att försöka sova en svettig julinatt med en envis fluga surrande omkring? Häromnatten var det en mygga, som omväxling.


Tog upp den härligt tjocka söndagstidningen ur brevlådan. WAAAHH!! Tre, fyra, FEM tvestjärtar!! Som de ilar iväg på marken!


Puh, så hett! Så infernaliskt VARMT!


Vad är det på tröjan? Trips! Tusentals trips! Max 2 mm långa små streck - överallt! Gaaaaah!!! Och på kjolen är de! Och där är dessutom en TVESTJÄRT!! BAAAAAHHH!!! Blir egentligen inte rädd, bara så sabla irriterad.


Sabla, räliga* djur!! Sabla, heta juli!


*rälig = äcklig på skånska.


Av GladaKatarina - 27 juli 2008 12:31


Jag försöker förtvivlat mms:a en nytagen bild på skördetröskan som dundrar på härute. Men det går inte! Sabla mms-tjänst! Kanske kommer en bild senare.


Skördedags!! Jag älskar skördetröskor ända sedan barnsben. 8-) Måste vara bonnablodet. De passerade förbi i skytteltrefik där jag bodde som barn. Från slutet av juli till slutet av augusti, när jag fyller år.


På min femåriga födelsedag hade trafiken sinat, men plötsligt passerade en utanför fönstret!


"Katarina, en skördetröska!" ropade mamma.


Jag kastade mig upp på en tung stol som stod nära fönstret för att hinna seeee skördetröskan. Stolen välte och landade på min stortå. Stortånageln förvandlades till en öppnad lucka på en adventskalender. Jag ylade i högan sky, det gjorde ofantligt ont och var ganska läskigt med en fönsterluckenagel. Men spännande också.


Vilken födelsedag! :-)


Av GladaKatarina - 26 juli 2008 12:34


Jag bloggade för några dagar sedan om den bedrägliga idyllen Ystad och nämnde den senaste handbollsskandalen där. Det har varit incidenter tidigare, vilket nämns i denna länkande artikel: En skam för Ystad och för handbollen.


Vad som tas upp i artikeln är även drogkulturen kring sport. Var kommer den ifrån? Som före detta Ystadsbo samt arbetande där, vet jag vilken liten stad det är i familjesammanhang. Alla känner alla. Alla gör som alla andra gör.


Är det någon som känner till innebörden av att vara ett föredöme?


Sökte ordet föredöme på Wikipedia, men det fanns ingen särskild artikel i ämnet, däremot en mängd hänvisningar inom - sport!


Varje tränare, vaktmästare, lärare, vuxen i barns närhet är ett föredöme på gott och ont. Att vara ett bra föredöme är att se sitt ansvar och ta sitt ansvar.


Att vara ett föredöme är att inte beklaga sig så mycket över att man måste tänka på vad man säger och gör inför de barn man på något sätt har ansvar för - för det är en del av jobbet! Och jobbet i sig är något man älskar! Att visa kärlek till uppgiften är att vara ett gott föredöme.


Bra sportsmanna/kvinnoanda skapas inte av dåliga föredomen. Bra sportinsatser skapas inte av lag som tränats av dåliga förebilder. Vinna är heller inte allt, kämpa väl är nog så viktigt.


Vem vågar stå upp och vara ett föredöme idag?


Av GladaKatarina - 26 juli 2008 00:29


Tango Cappucino


Denna spralliga skönhet heter Tango Cappucino. :-)


Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Juli 2008 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards