Alla inlägg den 17 juli 2008

Av GladaKatarina - 17 juli 2008 20:28


Detta inlägg består mest av en rubrik. Det är mycket folk överallt nu. Har alltid gillat folk. Ser mig själv som en tårtbit på folktårtan. Men dom är fler och fler för varje år. Eller ni är fler och fler, om ni läser. Sorry. :-/ Ibland är vägarna vi alla färdas på ofarbara. Ibland är ni vilse.


Nu är jag en sådan där jobbigt omtänksam person som gärna blandar mig i och vill ge service. Oftast är det uppskattat. Ibland inte.


Idag var det ett sällskap som hamnade på Malmötåget istället för Simrishamnståget. När de i panik ville av i Svarte sade jag ytterst vänligt att det kanske inte var så lyckat att hoppa av och tillbringa en timme i just Svarte på kvällen. Svarte är inget ondskefullt ställe som namnet antyder, tvärtom. Men kanske något tomt med få eller inga matställen och kall strand på kvällen. En kvinna i sällskapet fräste åt mig, säkert trött, arg och semesterirriterad.


Nu är jag trots mig stora Gladighet en kvinna med ganska dramatiska drag och Vänliga Blicken kan på en sekund slå över till Inte-Den-Blicken, som en väninna säger. Trots mina numera plockade ögonbryn, har jag alltjämt dramatiska ögonbryn. Svart blick.


Kvinnan såg rädd ut. Sådant har jag sett förr. Inte den blicken! tänkte nog kvinnan. Lugn, jag är inte farlig. Trots att jag har en förfader som härstammar från Svarte. ;-/


Kommer åter in på det jag lovade Åke: stressen i Skåne. Ystad/Österlen ÄR oftast ganska avstressat och jag arbetar hårt med att bevara mina arbetsplatser så. Motarbetande förekommer under andra delar av året, inte ofta av personer från andra delar av landet.


Samma människor har nu semester och skall vara så avstressade att ingenting flyter längre. Samtidigt är kraven på service HÄR OCH NU ännu större, eftersom det är SEMESTER! Det blir inte så bra. :-(


Samtidigt älskar jag det. Att se andras glädje, avslappning, intresse för omvärlden, med cool coh oftast vänlig attityd... Jag skulle kanske hålla obligatoriska sommarkurser i gott turistuppförande i Skåne? ;-)


Av GladaKatarina - 17 juli 2008 07:53


Man har bra och dåliga dagar. Har varit en bra vecka, men denna dag började motigt. Nu känns det bättre! Snaaart semester!! :-)


Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Juli 2008 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards