Alla inlägg under december 2009

Av GladaKatarina - 20 december 2009 15:12

Igen. Skåne är insnöat, men det är som vanligt höll jag på att säga.


Jag skulle uppdatera mitt modemprogram, 3connect, och de har speciella Flash-spelare. Tjena! Allt gick åt pipan. Fick avinstallera Flash och 3connect samt installera om 3connect. När jag skall installera om 3connects Flash Player så saknar jag "registry key". Internetsökning ger en massa information men ingen lösning. Jag aaaaanar att jag snart blir tvungen att sitta i telefonkö till kundtjänst. Jippi.


Internet fungerar iallafall, även om jag inte kan se en enda Flashgrej eller ett enda Youtube-klipp. Å andra sidan får man röda kryss på en hel massa reklam, dessutom, det är riktigt skönt. Lite insnöat det också.


Och på Fb går släktingar med i käcka grupper som bland annat heter "Vad säger jultomten år 2015? - Hohoho finns det några svenska barn här?" Denna grupp säger att den är ett skämt, inte rasistisk. Åh fan. Det var ju tur. Annars kan man ju undra varför en svensk jultomte skulle säga 'Hohoho'?


Svensk jultomte, förresten. Vill man ursprungstomta i detta landet så får man ta kontakt med småfolket som lever på loftet och diverse andra ställen. Coca Cola-tomten är för bövelen en modern uppfinning med inslag av ett grekiskt helgon! Sedan klagar dessa personer som går med i dessa grupper på att "vanligt folk (dvs gruppmedlemmarna) inte kommer till tals". För deras egen skull borde de nog hålla munnen stängd i vettigt sällskap så de slipper göra bort sig. Tomta sig kan de göra på fester för likasinnade.   

Av GladaKatarina - 19 december 2009 11:42


Den mannen är fantastisk! Såg honom igår på Malmö Arena och det var mycket, mycket länge sedan som jag skrattade så! Mascara, hur tänkte jag då? Jag såg ut som en tvättbjörn redan till pausen! Hans utläggningar om historia, språk, religion, utveckling och djurbeteende slår hårt rakt på mina skrattmuskler. Hans showande och rollbytande roar alla. John Cleese har kallat honom "den förlorade Monty Python-medlemmen".


I morse unnade jag mig äntligen att titta på Youtube-klipp från denna show - men de är inte alls så kul!! (???) Han har verkligen finslipat skämten, kan jag tala om, och får igång publiken mycket snabbare nu. Intressant på sitt sätt men synd på samma gång. Showen i går kväll var en sådan skrattfest att jag till sist satt och kippade efter andan.


Han har skägg nu och har lagt undan transvestitstilen för ett tag. Jag hann inte sakna det, för mannen höll oss igång non-stop. Dessutom klär han i jeans och rödfodrad bonjour - man påminns om vilken attraktivt manlig man han är! Men han klär så sabla bra i läppstift och högklackat också... Hm, svårt val. ;-)


http://twitter.com/eddieizzard 


Eddie Izzard om Eddie Izzard: I'm a British European, I think like an American and I was born in an Arabic country.

Av GladaKatarina - 17 december 2009 16:35


YEAH! Fast de har nog fel, de gamla djuraffärspojkarna, för det kan nog bli en vit jul i år! :-D

Av GladaKatarina - 17 december 2009 09:33

...mot vanliga 50 minuter. 1½ timme av dessa tre timmar tillbringades på spåret utanför Svedala. Tåget vi satt i orkade inte mer och för att spara på strömmen fick de släcka ljuset. De gamla Pågatågen är verkligen utslitna. Där satt vi i beckmörkret och det blev kallare och kallare. En del pratade ganska upprört i telefon, jag tror att det hjälpte dem att hålla kölden borta.


Jag hade givetvis hört om det kommande snön och faktiskt klätt mig varmt, rejält varmt. Strumpbyxor, leggings, byxor. Strumpor, långstrumpor, vinterboots. Tunika, fleecejacka+extra fleecejacka och täckjacka. Mössa och dubbla vantar. Faktiskt. Det låter som om jag planderade en Sibirien-tripp, men jag har suttit still på Pågatåg förr. Och jag hade ju lovat gå med på bio... (Nästa gång kommer jag att ställa in om det väntas ett sådant väder.)


Jag hade dessutom bytt julklappar, via ombud, med en förkyld väninna. Påsen innehöll generöst nog tre paketer och ett av paketen kan mycket väl vara En Känd Chokladask, med tanke på storlek, tyngd och skakljud. Jag hade även fått en muta julklapp av en tacksam patient, ett fint Riojavin. Nu var ju detta avsett för andra omständigheter. Men, tänkte jag, om nöden sätter in har jag åtminstone vin och choklad att bjuda runt och smaka själv. Då, om inte förr, hade det kanske kunnat bli lite julsång i vagnen ute på slätten.


Men då anlände män i oranga skyddskläder, det känns alltid så tryggt. Det tog låååång tid innan de kunde få tågen att fungera ihop, men så småningom blev vi baxade tillbaka till Svedala och fick byta till det Malmötåget som stått där och häckat i en och en halv timme. Där inne var varmt och ljust.


Jag var hemma strax innan ett och givetvis var även hela Malmö omstoppat av ett vitt bomullstäcke. Gabbi hade skickat en teckning med snigelpost som fick lyckoskrattet att bubbla upp. Sedan sov jag gott och hade ju tack och lov sovmorgon idag.


Tycker synd om de som missade sina anslutningar och fick jaga dyra taxibilar. Men det är fint när kriser får människor att börja hjälpa varandra. Det är dessutom bättre att sitta fast inne i ett Pågatåg med andra människor än ensam i en avkörd bil. Det har inträffat över 30 bilolycker i Skåne idag. Då fortsätter jag hellre att ta tåget.

Av GladaKatarina - 16 december 2009 22:04

...på ett elinsnöat Pågatåg mellan Svedala och Oxie. Varm är det iallafall, än så länge. Har sett New Moon med en väninna, hon var hänförd. Hon är bara 33 år, det lilla livet. Själv sitter jag här och skrattar opassande högt åt LOLcats, folk tror väl att jag är hög på någon olaglig substans. Ingen risk, skrattet lugnar sig och det är svart därute.


Uppdatering: ett annat tåg skall hämta oss och lotsa in oss, om det går vägen. Folk suckar. Blir lite sugen på att stämma upp i julsång och se om det kan bli allsång av det, men då tror de väl att jag är hög igen.

Av GladaKatarina - 16 december 2009 15:15

Julstämningen, hur får man den på beställning? Jag minns de jularna då arbetsschemat och julfirandet tillät sång i juldagarna och övning inför det. DET gav världens julkick! Jamen byt byt byt då. Om det bara vore så enkelt.


Jag minns de jular då jag förberedde mat i veckor innan, pysslade i veckor innan, bodde på landet och pyntade, donade, ja jag vet inte allt. Låter som om jag var åttio år och flyttat till servicehem. Jag är fyrtio och har sett livet förändras rejält några gånger. Aldrig särskilt frivillgt, men det har bra fungerat ändå.


Men ändå; när julen kommer hade det varit trevligt att leva i det där parallella universat där man blev den man trodde att man skulle bli: en bullbakande mamma på landet med all den stress och de krav som det hade inneburit. Då hade man förmodligen gnällt över att man aldrig hann sitta vid datorn... :-/

Av GladaKatarina - 15 december 2009 09:05

När man sover i 12 timmar, då finns det förmodligen en anledning: man behöver sova. *gääääsp* Och ändå var det nyss helg! Det kan i och för sig ha varit gårdagens 49 samtal på 3½ timme som tröttade ut mig en aning. Men annars flöt måndagen mycket bra och alla gjorde vad de skulle. Det var skönt!


På Malmö Central har det hänt nya saker. Under en lång period har vi resenärer varit intvingade längst in i stationen, där det är krångligt att knö sig runt, luften är dålig och folk inte hittar. Då kunde bara spår 2-7 ha tågtrafik, spår 8-13 byggdes om inför Citytunneln.


Nu är det tvärtom, spår 8-13 är klara och den inre tåghallen är avstängd. Om ett år, när Citytunneln är klar, är förmodligen hela innandömet utrivet. Vi resenärer och tåg får trängas på de yttre spåren. Det är mycket bättre! De spåren är utomhus och närmare bussarna! Man slipper gå en sabla omväg och i går kväll hann jag med min vanliga buss i stället för att behöva vänta i 20 minuter...


Små vardagsmirakel! Men det är trångt på perrongerna, rena lämmeltågen. Jag hade lovat mig själv att inte bo i Malmö när Citytunneln byggdes. Hmm, lova är en sak. ;-/

Av GladaKatarina - 13 december 2009 17:22


Här kommer Luciasången på italienska med den gudabenådade sångerskan Hayley Westenra från Nya Zeeland. Vilken tur att vi för ett hundratal år sedan var så öppna i sinnet att vi kunde sno kopiera utan upphovsrätt ta till oss en italiensk sång som hyllade ett katolskt helgon, för att sätta lite designad prägel på vårt behov av att fira ljusets stundande återkomst. Det är det jag säger, det är bra med utländskt inflytande. Ta bara demokrati, till exempel. Utan grekerna hade vi inte vetat vad vi skulle kalla vårt rättvisebehov.


Men strunt i det. Sjung med och njut av de helsvenska Carl Larsson-bilderna med julgran, en sed importerad från Tyskland via Storbritannien. Nä, nu skall jag vara tyst! Ni kan ju inte hjälpa att jag bor i Skåne där en del är rädda för att Idas sommarvisa skall heta Fatimas sommarvisa i framtiden. Tycker annars att det låter ganska gulligt... Och nu är det ju midvintertid.

Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16 17
18
19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards