Alla inlägg den 3 juni 2008

Av GladaKatarina - 3 juni 2008 20:33


Flädern har börjat slå ut... Hjälp! Stopp!!! Ta det nu lite lugnt.


Flädern är underbar! Doften, saften, buskens oerhörda växtkraft! En riktig häxbuske! ;-) Forntidens Skånekvinnor offrade till Hyllemor innan de tog för sig av busken. Hylle=Fläder på skånska/danska/tyska. Fläder=Elder på engelska, även det ett värdigt namn!


Snart publicerar jag mitt fantastiska recept på fläderblomssaft!

Av GladaKatarina - 3 juni 2008 20:17


Det är verkligen tidernas biosommar i år! :-D Då blir det säkert kanonväder hela sommaren. För visst skall två sådana saker kollidera?? Självklart! Det skulle varit biosommar i fjol, då hade man behövt en ny Sex and the City-film i veckan, minst!!


Men Den Stora Filmdistibutören har förstått hur det ligger till! Med så många toppfilmer så på sommaren - då alla vill vara ute - då får man ta i lite extra. Så de har lanserat ett rabattkort som gäller hela sommaren!! Gäller måndag till torsdag! Jag har skaffat det!


Är det någon som vill gå på bio med mig? :-) Ja, Lollan och Chrille är bokade till Sex and the City, Syrran och/eller den Bildsköna är halvt krokade för Mamma Mia och Narnia samt Indiana Jones BORDE intressera MYF i Lådan. Fler som vill hänga på?


Så strunta i solsken, grillning och ljumma utekvällar! Sätt er istället i biomörkret och njut av doften av halvbrända popcorn. ;-)


Av GladaKatarina - 3 juni 2008 19:58


Ännu en omläsning: Marianne Fredrikssons "...den som vandrar om natten..." Det var länge sedan och inte en dag för tidigt!


Boken griper tag! Både den lille pojken Marcus och hans lärare Anjalis kliver in i ens hjärta och gör sig snabbt hemmastadda! Ja, det stämmer in på många personer i Fredrikssons böcker!


Värmen, förståelsen, fantasin och kunskapen är förbluffande! Glömmer aldrig när jag för första gången läste trilogin Paradisets Barn: Evas Bok, Kains Bok och Noreas Saga. Världen hade en annan färg efteråt. Böcker kan förändra liv och Fredrikssons böcker har exakt den kvalitén!


Man blir inte fullvuxen förrän man kan ta in hennes dimension. Och ändå blir man som ett barn på nytt! :-)


Läs dem! (Speciellt du, Österlenväninnan! ;-) )


Tyvärr är även Marianne Fredriksson en av de författare vars efterlämnade pengar fått arvingar att bråka. :-( Sluta med sådant trams!


Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7 8
9 10 11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards