Alla inlägg den 21 augusti 2008

Av GladaKatarina - 21 augusti 2008 20:06


Malmöfestivalen går oundvikligen mot sitt slut, imorgon är det över. Alltid lite sorgligt. Många gillar den inte, kan faktiskt inte begripa det. Här finns något för ALLA. :-)


Saknar den tiden då portionerna i matstånden var minde och billigare. Då hann man smaka flera rätter på en runda... Gick man med någon, kunde man dela en rätt och äta ännu fler. 8-) Har pratat med många som håller med om detta.


Stirrig dag idag. Hösten stirrar upp saker. Kändes som om en svallvåg drog in på arbetsplatsen under några timmar idag. Stiiiiiirrrrrr. Usch.


Köpte lunch på mitt favoritställe i Ystad: Lisas Skafferi i hamnen! Hemlagat eller vällagat, alltid godare än gott! :-) Åt lax- och spenatpaj, supersaftig med underbar laxsmak, som alltid. Vitlöksbröd, riktigt varierad grönsallad men underbar örtagårdsdressing på färska örter samt en ljuvlig brownie med nötter till efterrätt. Hela kostcirkeln. ;-)


Nu är det kväll, dags att sova. Skall ju upp klockan 05.00 imorgon bitti. Pratade med en av mina systrar ikväll som skall upp 04.30 *gurgel* Skall njuta av min extra halvtimme! 8-)


Av GladaKatarina - 21 augusti 2008 11:55


...gör mig väldigt kluven. Vi har en väääldigt välutvecklad statsapparat i detta landet, på EU-nivå och internationellt sett ligger inte så få stater efter oss. Det är deras sak att sköta jobbet.


Ändå ser världen ut som den gör. Det är uselt. USELT!!


Man skyller på beslutsprocesser. "Ett ärende måste passera fem instanser innan bla bla bla..."


Stryk ska dom ha. >:-(


Men jag anser inte att anarki är lösningen.


Åter till välgörenhet. Skall världens väl och ve ligga i händerna på rika som bestämmer sig för att vara godhjärtade för en stund, samtidigt som det ger dem goodwill och skatteavdrag?


Nej.


Men trots detta: världens tredje rikaste man; Bill Gates, som vi nog alla lite till mans älskar att hata för en hel hög olika saker - ostabila programvaror inte minst - har hoppat av sin egen skapelse Microsoft och ägnar nu all sin tid åt sin och hustrun Melindas välgörenhet.


Det är bra.


Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards