Alla inlägg den 24 augusti 2008

Av GladaKatarina - 24 augusti 2008 17:12


Stenröse


Skogspromenaden gav ingen svampskörd. Det behövs mer regn och sol om vartannat. Det har helt enkelt varit för torrt, för länge. Trädgården brukade hysa en och annan fotbollsstor röksvamp, men de lyser med sin frånvaro.


Däremot har det verkligen kommit champinjoner. Det har aldrig växt champinjoner här förr! Intressant, undrar vad som förändrats i biotopen? Förmodligen planerad trädgallring och avverkning, som stimulerat andra arter.


Champinjon


Fick däremot i mig ett och annat vildväxande björnbär! Världens nyttigaste livsmedel, enligt en undersökning gjord av någon intressant instans på anrika Harvard University, en artikel som jag just nu inte hittar. :-)


Av GladaKatarina - 24 augusti 2008 12:35


Nyfilmatiseringen av En Förlorad Värld (Brideshead Revisited) har snart Sverigepremiär. Mycket fokus tycks hamna på modern i familjen, som spelas av Emma Thompson.


Hmm, detta blir nog en version som skiljer sig en del från TV-serien på 80-talet med Jeremy Irons och Anthony Andrews. Jag gillar när man får sig lite överraskningar! En ny, fräsch blick på vad många tror är inget mer än en dammig gammal klassiker men som innehåller rejäla doser av känsliga saker, är precis i min smak. TV-serien för mer än 25 år sedan lärde mig saker som jag inte ens visste exsisterade. Det var nyttigt för mig.


Vad som också är roande är att slottet Brideshead "spelas" av samma slott i TV-serien och i den nya filmen: Castle Howard.


Romanen En Förlorad Värld  av Evelyn Waugh handlar först och främst om Guds nåd. Kan vara bra att tänka på, när man i denna berättelse får sig sina funderingar kring ämnen som homosexualitet, alkoholism, religion, äktenskap, överklass, krig.


Av GladaKatarina - 24 augusti 2008 11:05


 


Hästarna skall ha nytt vatten. De får visserligen i sig en del vatten ändå, nu när det inte är snustort i hagarna längre. Men vattenkaren skall ändå vara rena och fulla med friskt vatten. :-) Det är kul att ösa på vatten, det känns livgivande. Och lyxigt! Det kunde ha varit värsta brunnstorkan nu! Men så kom regnet.


Det mognar överallt. Äpplen, nypon... Men den som tror att blomningen är över får minsann öppna ögonen för all färgprakt överallt! Knallrosa vresrosor! Brandgula ringblommor. Vita, glamorösa liljor. Blåa, romantiska luktärter. Sena, återblommande rosor. Rosa klöverblom.


Kor måste vara lyckosamma djur. Indierna har rätt i det. De äter säkert minst en fyrklöver var per år! Man borde satsa på mer än ko-bingo, varför inte ko-lotto? En nöjd och klöverstinn ko väljer sju nummer samt tilläggsnummer. Vinst varje gång!


En pipig glada bor borta vid skogsbrynet. Hon cirklar över mig. Hej kompis! Skogsbrynet... Nu behövs det lite gassande sol efter regn innan svampen kommer upp på allvar! Fast det växer vita, intressanta saker i hästhagen. Jepp, champinjoner. Men de får bli där de är. Man skall aldrig ta risken med vit, vildväxande svamp.


Det är brödbak på gång inomhus. Det blir säkert kakbak också, innan dagen är slut.


Av GladaKatarina - 24 augusti 2008 10:47


Solsken


Nu har det slutat regna! Och enligt SMHI blir det fint resten av dagen! Solen skiner redan här i Paradiset! :-)


Männen i huset drar upp på logtaket. Ny takplåt skall på inför vintern.


Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards