Direktlänk till inlägg 2 augusti 2008

Åhusnöje och Pompeji

Av GladaKatarina - 2 augusti 2008 20:20


Jag var i Åhus igår och hälsade på min svägerskas syster. Alltså min brors frus syster. Jag har ju en stor, trevlig släkt! :-)


Denna syster bor vackert i ett vackert hem och sommardagen var perfekt på denna plats: sand & strand, hav & himmel, varmt & välkomnande!


Den Hemsköna har två fina söner, den yngste var med oss och underhöll oss - rar grabb! :-D Han badade som en delfin, medan vi doppade oss försiktigt - jag bara nästan! GladaKrukarina, var det ja!


Vilket underbart havsperspektiv! Landremsan sticker ut, man ser land bakom landremsan och en ö längre bort, blånande blått mellan himmel och hav! Den Hemsköna sade att sikten var ovanligt bra denna dag. Tur att det fläktade i vinden! Solen brände bra!


Den Hemsköna och jag njöt och samtalet ledde till ett gemensamt intresse: Pompeji! Hässleholm skall ha en fin utställning om staden Pompeji och dess lämningar i september. Vi bestämde oss för att besöka utställningen ihop - jag längtar redan! :-) Det är alltid en extra stimulans att dela en sådan upplevelse med en person som delar fascinationen!


Efter god lunch blev det utflykt ner till hamnen. Vi visste båda att borgen Aosehus låg strax bredvid, men tittade inte in denna gång. Det blev istället glass på Glassbåten. Dock inte Åhusglass!! Glassbåten säljer norsk Diplom-Is. Mycket god!


Den Hemsköna valde en kula Sitting Bull :-D, jordgubb med chokladströssel i den. Sedan doppades denna i chokladtopping! Hennes son tog en Godisbåt, mjukglass med sega råtter i pokal!! *asgarv* Fantasifullt! Jag tog två kulor i bägare, men det var snarare fyra kulor!! Smaken på dessa var marängsviss och crème brulée, mycket smakliga och lika efterrätterna! Man är ju svag för fina efterrätter... Tur att de inte hade Tiramisú! Den kombinationen är inte bra för min moral... 8-)


Vi hann flanera en runda i centrala Åhus innan det var dags för hemfärd. Underbar dag!


 
 
mj

mj

2 augusti 2008 21:46

Jag som trodde att kunde stå emot frestelsen ikväll, så ser jag det här!
Nu måste jag gräva fram glasspaketet från frysen. Det ser väldigt gott ut, speciellt den där med chokladtopping.

http://mj.bloggagratis.se

 
Katta

Katta

2 augusti 2008 22:07

Vilka glassar...såg ruskigt frestande ut! Min absoluta favoritglass är Lejonet&Björnen i Göteborg. Fast det är ruskigt många år sen nu som jag fick njuta av en sån. Här har ätits en Bananmilkshake (Cambridgekuren) som lördagsgodis :-)

http://katta.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Åke J

3 augusti 2008 00:47

Pompeji kan rekommenderas, mycket intressant, har varit där. Snacka om historiskt. Skönt att katastrofen var för länge sedan men man vet aldrig med Vesuvius!

 
GladaKatarina

GladaKatarina

3 augusti 2008 17:13

Hela Neapelbukten står på min reseönskelista, Åke! Men det är bara en tidsfråga innan Vesuvius får ett jätteutbrott... De lever på lånad tid därnere.

http://gladakatarina.bloggagratis.se

 
Ingen bild

GladaKatarina

3 augusti 2008 17:15

Kan VARMT rekommendera Diplom-Is! :-)

 
Anglinder, förstås!

Anglinder, förstås!

5 oktober 2008 19:58

Verkar som man måste kommentera glass här... Iofs hade jag hellre tittat på Pompeji, men kommer ju förbi några gånger till i höst. Du vet ju min inställning till glass. Aldos duger, Mövenpick likaså. Och min egen, förstås. Lagmarks är rätt god också. Och Helsingborgs Glassfabrik. Sluurp!

http://metrobloggen.se/anglinder

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av GladaKatarina - 16 oktober 2011 09:03

Jag har gjort nya inlägg på min reseblogg, fyra inlägg från London! Ett besök i the Temple Church, en båttur på Themsen, en lång rundvandring med fokus på Trafalgar Square och en utflykt till Camden Town med ännu en lång promenad längs Regent's Canal...

Av GladaKatarina - 9 oktober 2011 00:00

Från och med den 1 december kommer jag inte längre att vara skriven i mitt älskade Malmö. Som tur är flyttar jag inte längre än till grannkommunen Svedala - orten som finns på riktigt, ja! Eftersom jag pendlar från Limhamn via Centralen och ända fram...

Av GladaKatarina - 17 juli 2011 20:09

Hejsan sötnosar!   Jag har saknat er med! Gör det fortfarande! Det händer lite på resebloggen just nu, hälsa på så blir jag ännu gladare!    Jag har bloggeri och sociala medier som en del av mitt jobb nu, men allt hinns inte med.    Annar...

Av GladaKatarina - 7 juli 2011 18:21

Det är nästan ett år sedan och midsommarbilderna fungerar ju fortfarande - vilken tur!    Glad skulle bloggen vara, det har varit lite si och så med det. Ibland är det bättre att vara... en smula ilsken, då händer det saker.    Denna sommar, ...

Av GladaKatarina - 30 juli 2010 16:48


  Mamma Elsa skulle fyllt 85 år idag, det är drygt 21 år sedan hon dog. Varje jämna år skulle mina föräldrar fyllt jämnt, det skilde 15 år mellan dem. (Se tidigare inlägg i juni om min pappas 100-årsdag.)   Jag skulle skrivit om henne, men h...

Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards