Direktlänk till inlägg 7 januari 2010

Alltså, det här med Saab...

Av GladaKatarina - 7 januari 2010 14:10

Som de sjöng i en gammal Hollywood-film: Let's face the music and dance. Om man bygger bilar som ingen vill ha, då får man lägga ner. Om ingen har råd att köpa ens fina teknologi och kunskap, då får man tänka om. Bensindriven bilism är ändå en sorglig och förödande parantes i människans historia. Nu vet vi bättre, snart håller vi inte på med sådant trams längre. Då kan teknologi, kunskap och en massa pengar användas till mycket bättre saker.


Visst är det synd om Trollhättan och andra ställen som tvingas lägga ner. Men förr eller senare står vi där inför fullbordat faktum. Livet vänds upp och ner. Hemskt jobbigt, hemskt omtumlande och hemskt nyttigt. Dags att bryta ny mark, kanske?


Det trista i sammanhanget är givetvis att det i Sverige är lättare att få tid hos en läkare än att söka ett jobb. Och att få tid hos en läkare är nästan svårare än att vinna Robinson. Fast snart blir vi väl alla egna företagare på uppdrag, då har man kommit runt arbetsrätten på ett intressant sätt. Det är kanske lika bra, för något måste göras åt arbetsmarknaden i ett land där det produceras bränsleslukande monsterbilar som inte tillräckligt många vill ha.

 
 
Ingen bild

skånepågen

7 januari 2010 16:26

Nja, nja, nja, man kan inte tillverka saker som ingen köper. Så långt är det rätt.
Men om nu någon köper Saab eller delar av, så fortsätter detta i annan tappning bara.
Människan överger inte bilen ! Bilen kan bli renare, självklart. Men kolla de stora drakarna runt om i världen. Jag säger bara, var är deras miljötänkande. Finns inte !
Å du, alla kan inte bli sina egna entreprenörer.

 
Ingen bild

GladaKatarina

7 januari 2010 21:52

Hmmm, bilen överges säkert inte i vår livstid. Men oljan tar slut. Drakar eller inte, Kung Midas kunde inte äta maten som blev till guld när han rörde vid den. Entreprenörer: bli och bli. Vad har de/vi för val?

 
Ingen bild

GladaKatarina

7 januari 2010 21:54

Och obs! Jag skrev ~bensindriven~ bilism. ;-)

 
Anglinder, förstås!

Anglinder, förstås!

8 januari 2010 01:16

Dax lägga sig i, eller näsan i blöt.

Bra du håller dig till bensin!

Vad gör svenska staten? Vem tog bort miljöbilspremien i somras? Varför? Kan man tanka E85 överallt? Varför kostar en dieselbil det 4-6-dubbla i fordonsskatt, jämfört med bensindrivna bilar? Varför har svenska staten alltid förföljt dieselägare? (Det började med km-räknaren på 70-talet...) Utbyggnad av gas-mackar?

Som jag kan förstå det har SAAB både bio-motorer, dvs för etanol och bensin, och dieselmotorer på de flesta marknader, förutom sina rena bensinare. Man har dessutom, liksom Volvo, redan fixat till automatväxlade versioner till sina E85:or - ett faktum som några bilförsäljare, under fjoråret förklarat för mig, att man ännu inte hunnit utveckla, bl a Ford o Volkswagen, i kompaktsegmentet.

Personligen hade jag helst velat haft en elbil, eller möjligen el-hybrid, dvs el o diesel, som i Toyota Prius, eller norska Think, om bara dessa antingen haft längre räckvidd, och/eller varit överkomligare i pris.

Hur långt har SAAB kommit på hybridområdet?? Har man öht övervägt det??

Om nu webben alltid har "rätt", kanske det lönar sig att titta på
http://sv.wikipedia.org/wiki/Saab_9-X_BioHybrid

-dvs hybridtekniken finns redan "i huset".

http://zockan.blogspot.com

 
marsipan

marsipan

8 januari 2010 13:45

Sälj Aset Annars Byt. Fick lära mig denna klokhet redan i skolan på 70-talet (i början).
Men nu är det absolut dags. Själv har jag varesig SAAB eller något annat motordrivet. Cykel och apostlahästar samt SJ är mina vanligaste färdmedel.

http://marsipan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

skånepågen

8 januari 2010 14:37

Bensin, jag förstod det.
Men så länge det finns bilar, finns också bensinen. El bilen då ? Lång tid innan den kommer i fatt bensinbilen.

Entreprenörskap / egen företagare. = Hoppas innerligt att du inte får rätt. Det passar så få människor att vara sina egna. Men uppmuntra till det, det kan vi göra.

 
fashionhaggan

fashionhaggan

8 januari 2010 23:44

konstigt attinte de svenska tillverkarna har satsat på en säker och bensinsnål småbil, varken volvo eller saab?

http://www.metrobloggen.se/fashionhaggan

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av GladaKatarina - 16 oktober 2011 09:03

Jag har gjort nya inlägg på min reseblogg, fyra inlägg från London! Ett besök i the Temple Church, en båttur på Themsen, en lång rundvandring med fokus på Trafalgar Square och en utflykt till Camden Town med ännu en lång promenad längs Regent's Canal...

Av GladaKatarina - 9 oktober 2011 00:00

Från och med den 1 december kommer jag inte längre att vara skriven i mitt älskade Malmö. Som tur är flyttar jag inte längre än till grannkommunen Svedala - orten som finns på riktigt, ja! Eftersom jag pendlar från Limhamn via Centralen och ända fram...

Av GladaKatarina - 17 juli 2011 20:09

Hejsan sötnosar!   Jag har saknat er med! Gör det fortfarande! Det händer lite på resebloggen just nu, hälsa på så blir jag ännu gladare!    Jag har bloggeri och sociala medier som en del av mitt jobb nu, men allt hinns inte med.    Annar...

Av GladaKatarina - 7 juli 2011 18:21

Det är nästan ett år sedan och midsommarbilderna fungerar ju fortfarande - vilken tur!    Glad skulle bloggen vara, det har varit lite si och så med det. Ibland är det bättre att vara... en smula ilsken, då händer det saker.    Denna sommar, ...

Av GladaKatarina - 30 juli 2010 16:48


  Mamma Elsa skulle fyllt 85 år idag, det är drygt 21 år sedan hon dog. Varje jämna år skulle mina föräldrar fyllt jämnt, det skilde 15 år mellan dem. (Se tidigare inlägg i juni om min pappas 100-årsdag.)   Jag skulle skrivit om henne, men h...

Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Januari 2010 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards