Alla inlägg den 19 maj 2008

Av GladaKatarina - 19 maj 2008 20:20


Det regnar. Mera regn! Grusvägarna har törstat länge nog. Gräset får inte redan bli sönderbränt! Sommar kommer tillbaka. Hon lurar runt hörnet, jag ser henne. ;-)


Nu är det fullmåne. Mullfåne, kallar jag den. Är barnsligt förtjust att byta ut bokstäver, kanske är det en mild form av bearbetad ordblindhet. Mullfåne. Lusentapp. Keletonfatalog.


"Ser du gubben i månen?" sa alltid pappa. "Ser du gubben, Katarina?"

"Vilken gubbe?" sa jag och glodde.

"Gubben där i månen! Ser du?"

"Var?"

"Där!"

"Vaaaaar?"

"Där! Ser du inte? Men titta då!"


Som jag glodde! Glodde tills ögonen vattnades. Inte farao såg jag någon gubbe! Tills en kväll, långt, långt senare. Där var han! Ett tydligt öga, en lååång näsa, det andra ögat i skuggan av denna näsa. En liten, snipig mun.


Gubben i månen, gubben i månen

Vad har du för dig? Sover du?


Nej, han ser inte ut att sova. Möjligen ser han lite yrvaken och irriterad ut.

Av GladaKatarina - 19 maj 2008 19:38


Jag åkte buss från en fin, rik och lyckad kommunort igår. Vackert, välordnat... Väl?


Välkommen till Vellinge. Här är friheten större.


Kommunens valspråk. Frihet för vem då? Välordnat? Oron har nått Vellinge. Någon har eldat upp nästan hälften av den låga kommunmur som effektivt stänger ute bruset från E6:an.


Väl uppe vid E6:an finns busshållplatsen Vellinge Ängar - eller Vellinge Airport, som jag föredrar att kalla den. Lyssna själv till trafiken, så får du se. Känn vinddraget från polska lastbilar och tysk-skanörsk BMW. Dunder och brak, här kommer vi - huka er, människor och miljö!


Hela busskuren har blivit systematiskt sönderslagen. Inte bara någon enstaka ruta, nej hela rasket. Tur att inte taket var av glas, marodörerna kunde skadat sig allvarligt. Är det frihet?


Är detta ännu en upprörd text om ungdomars vandalisering? Nej, för vem har sagt något om ungdomar?


Så vem förstör och varför? Är det ett sätt att uttrycka sin frihet? Är det kanske det enda sett som står till buds? Vem har ett sådant stort behov av att imponera, sätta sig i respekt, få utlopp för frustrationen som bubblar inombords? Egentligen vem som helst.


Eld och glaskrossning! Ett litet mini-Västbanken i kommunen vars näringslivsvänlighet rankas näst högst av Svenskt Näringsliv.


Näringslivsvänlighet. Ett utomordentligt vackert ord. Näring. Liv. Vänlighet. Man tror nästan att det handlar om mellanmål i kuddhörnet på dagis. Men verkligheten har fått slut på kuddhörn. De hörn som erbjuds nu är vassa, hårda och knepigt svåra att passa in i. Anpassa dig eller låt bli.


Om du lyckas, kan stressen få dig att löpa amok på en busskur. Om du misslyckas, kan stressen få dig att löpa amok på samma busskur. Valet är ditt. Friheten är större.

Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards