Direktlänk till inlägg 28 januari 2009

Inställd anti-våldsdemonstration för att undvika - våld!!!

Av GladaKatarina - 28 januari 2009 12:29


Sverigedemokraterna i Landskrona ville anordna demonstration mot våld på lördag. Sd har starkt fäste där och Landskrona har haft många våldsdåd att ta itu med.


Andra partier diskuterade eventuellt deltagande, under förutsättning om att det framgick att dessa partier samtidigt tog avstånd från Sd's politik i övrigt.


Då anmälde ytterligare ett parti att de tänkte delta i anti-våldsdemonstrationen: nazistpartiet Folkfronten. Hoppsan.


Nu är demonstrationen inställd. Sd's ordförande Stefan Olsson säger att Folkfronten kommer att locka till sig grupper som helt enkelt kommer att leda till - våld.


Då var vi tillbaka på ruta 1 igen.


Nu är frågan: varför fick Folkfronten denna idé om att de skulle delta? Kan det bero på Sverigedemokraterna och deras sympatier? Det må så vara att Sd gärna vill bli sedda som rumsrena politiker, men gamla vänner och gamla sympatier har en förmåga att göra sig påminda...



 
 
Jorma Lindgren

Jorma Lindgren

28 januari 2009 15:11

Folkfronten är en socialistisk gren men samma raspolitik som Socialdemokraterna hade mellan 1922 och 1945. Sverigedemokraterna har aldrig och kommer aldrig befatta sig med varken dessa eller andra former utav socialism som benämner sig under olika bokstavskombinationer, som tex AFA, SKP, RS, SSU, UV, CCCP, eller DDR.

http://www.antiism.wordpress.com

 
Ingen bild

Åke J

28 januari 2009 16:04

Här är dilemmat. Varje organisation måste kunna få demonstrera, visa upp sig, förmedla sitt budskap. Sedan är det vi andra som får ta ställning för eller emot.
Men vissa fattar inte diplomatin. Det är bara knytnävar som gäller. Fy ... tycker jag.

 
Ingen bild

GladaKatarina

28 januari 2009 16:53


Jorma: Tack för att du länkar till blogg, även om den verkar höra till Sd. Det visar att du står för vad du säger. Jag antar att du är aktiv där?

Bra att ni tar avstånd från Folkfronten. När DE och deras liknande grupper tar avstånd från ER, då kan vi nog börja se samarbete med de andra stora partierna.

Men bloggen du länkade till tyder på något annat.

1922-1945 var ju en intressant tid - och brytningstid. Att kalla nationalistsympatisörer för socialister idag är nästan mer bakåtsträvande en min vurm för det förflutna. ;-)

 
Ingen bild

sladdemaja

28 januari 2009 16:57

"men gamla vänner och gamla sympatier har en förmåga att göra sig påminda..."

folkfronten, smr och allt vad de nu heter föraktar SD, då SD tar "deras" väljare utan att föra en rasistisk politik. Fick de välja skulle man kasta ut allt som inte är "ariskt" nog, till skillnad från SD som inriktar sig på själva invandringspolitiken och inte enskilda invandrare.
Finns inget vänskapligt mellan dessa partier.

 
Ingen bild

GladaKatarina

28 januari 2009 17:28

Och åter igen, Sladdermaja: varför kommer de sättande när just Sd skall ordna fredsmanifestation? Strax hade så kallade vänstersympatiserande bråkstakar dykt upp. Och varför är det just Sd som "tar" väljare från Folkfronten?

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

28 januari 2009 21:28

Påläst och debattsäker i vanlig ordning, ser jag!
Själv är jag skämmigt politiskt okunnig!
Det blir väl så när man bor långt från händelsernas centrum...

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
Ingen bild

GladaKatarina

28 januari 2009 21:59


Titti, vi har alla en övertygelse och att stå för den och människors lika värde är bland det viktigaste av allt. Det verkar stämma bra in på dig. :-)

 
Bettan

Bettan

28 januari 2009 22:25

Man blir mörkrädd och förbannad!
Dom är galna!

http://coolbettan.blogg.se

 
kastrullis

kastrullis

29 januari 2009 05:12

Och även om det är så att i en demokrati med åsiktsfrihet och tolerans och en massa andra (på papperet) vackra ord ska alla ges rätt att göra sina röster hörda, kan jag sucka av lättnad och känna att det är vanvettigt skönt att skattepengar inte ska slösas på ännu ett ickevåldsavenemang som alltid slutar i våldsam aggressivitet.....

http://kastrullapan

 
Jorma Lindgren

Jorma Lindgren

29 januari 2009 09:31

Hej GladaKatarina, positivt namn förresten.
Nej jag är inte aktiv eller ens medlem i SD. Men däremot så är jag en stark sympatisör och röstare. Om man träffar och talar med de som representerar SD som parti, så får man en mer nyanserad bild på vad detta partiet står för idag. Man får även en bredare bild på vilka som idag företräder partiet. Ska man hänvisa till SDs begynnelse så ska man göra detta även till Socialdemokraterna och deras historia. Det finns lika många rasister i dagens Sd som S. Det finns även lika många rashygienister i gårdagens S som i gårdagens SD.

http://www.antiism.wordpress.com

 
Ingen bild

GladaKatarina

29 januari 2009 09:55


Där är poängen, Jorma: gårdagen. Man måste ta ett tydligt avstånd från rashygien.

 
Jorma Lindgren

Jorma Lindgren

29 januari 2009 12:37

Klart man ska! Och det är något jag personligen alltid gjort vart hän jag vänder mig på både nätet och IRL.

Men när man debatterar med Socialdemokratiska representanter om detta så hänvisar dessa alltid till att "det var den tidens tänkande". Skulle det vara en ursäkt för deras tidigare politik? Med ett sådant socialdemokratiskt argument skulle man ju även kunna ursäkta Hitlers folkmord och politik till "den tidens tänkande"? Eller hur? Hur ser du på (s):s ursäktande för sin rashygienska politik? En utav de som använder sig utav detta resonemanget från (s) hållet är en som ligger närma till hands för en ministerpost i en eventuell vänsterregering.

Får kika in senare på din blogg för att se ditt svar. Ha en bra dag/ Jorma

http://www.antiism.wordpress.com

 
Ingen bild

Åke J

29 januari 2009 18:20

Här blev det håll i gång.

 
Ingen bild

GladaKatarina

29 januari 2009 18:23

Hej Jorma! Tack för återbesöket.

Alltså, jag tror du vet min åsikt redan: det är givetvis FRUKTANSVÄRT att man hade denna politk på framför allt 30-talet! Denna vanföreställning spände över alla partier och stack upp sitt fula tryne bland såväl politiker som intellektuella.

Nu VET vi bättre. Var eller vem vi härstammar från har inte med vår intelligens att göra. Olika människor har olika begåvningar, den stora skandalen i vår tid är att trots denna kunskap, får flera grupper dåliga möjligheter att utveckla sina rätta talanger. Svensk flyktingpolitik är givetvis det yppersta exemplet! Massjukskrivningarna är minst lika skandalöst!

För de sjukskrivna finns det finns utmärkta rehabiliteringsmetoder för alla sorters utmattningsyndrom. Vad gäller invandringen finns det flera exempel på kommuner som i perioder lyckats utmärkt med integration - när man satt in rätt åtgärder.

Jobb och svenskundervisning är det uppenbara svaret! Alla vill göra något och känna sig behövda.

Vad gäller gamla åsikter - har man gjort avbön och framöver ser till människors lika värde och individuella behov, då måste man se framåt.

Men ALDRIG glömma historien! Kunskap är det viktigaste vapnet mot extremistiska vansinnigheter, oavsett vilken partifärg man säger sig ha. Men då måste kunskapen ges jämlikt och allmänt.

 
Ingen bild

Åke J

29 januari 2009 19:29


Bäste debattörer.
Alla partier i Sverige som startade sin levnad i slutet av 1800 talet har haft sina idéer efter den tidens mått.
Bondeförbundet t ex hade sympatier för Hitler. Säkert som dagens Centerpartister tycker är beklagligt.
Men man måste tänka på hur Sverige såg ut på den tiden. Jag är säker på att vissa inte hade en aning om vad de höll på med.
Alla måste lära av historien. Inget annat.
Att tro att våld mot människor, våld mot olika människoraser, våld av oliktänkande, våld mot minoriteter har fel. Diplomati måste råda.
Titta på USA. Färgad president numera. Allt våld, allt hat måste bekämpas.

 
Ingen bild

GladaKatarina

29 januari 2009 21:01


Åke, tack för de kloka orden! Mycket bra skrivet!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av GladaKatarina - 16 oktober 2011 09:03

Jag har gjort nya inlägg på min reseblogg, fyra inlägg från London! Ett besök i the Temple Church, en båttur på Themsen, en lång rundvandring med fokus på Trafalgar Square och en utflykt till Camden Town med ännu en lång promenad längs Regent's Canal...

Av GladaKatarina - 9 oktober 2011 00:00

Från och med den 1 december kommer jag inte längre att vara skriven i mitt älskade Malmö. Som tur är flyttar jag inte längre än till grannkommunen Svedala - orten som finns på riktigt, ja! Eftersom jag pendlar från Limhamn via Centralen och ända fram...

Av GladaKatarina - 17 juli 2011 20:09

Hejsan sötnosar!   Jag har saknat er med! Gör det fortfarande! Det händer lite på resebloggen just nu, hälsa på så blir jag ännu gladare!    Jag har bloggeri och sociala medier som en del av mitt jobb nu, men allt hinns inte med.    Annar...

Av GladaKatarina - 7 juli 2011 18:21

Det är nästan ett år sedan och midsommarbilderna fungerar ju fortfarande - vilken tur!    Glad skulle bloggen vara, det har varit lite si och så med det. Ibland är det bättre att vara... en smula ilsken, då händer det saker.    Denna sommar, ...

Av GladaKatarina - 30 juli 2010 16:48


  Mamma Elsa skulle fyllt 85 år idag, det är drygt 21 år sedan hon dog. Varje jämna år skulle mina föräldrar fyllt jämnt, det skilde 15 år mellan dem. (Se tidigare inlägg i juni om min pappas 100-årsdag.)   Jag skulle skrivit om henne, men h...

Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards