Alla inlägg den 22 januari 2009

Av GladaKatarina - 22 januari 2009 20:53


Det blir som det blir när det inte blir som det ska. Det blir inte bra när det blir dåligt. Och andra helt hopplösa floskler som ändå säger vad det handlar om.


Arbetsdagen blev ingen pick-nick, för att uttrycka det milt. Lite som att sitta i en bil i nedförsbacke utan bromsar med 4-5 lösa, bilrädda katter. Spännande, överraskande och totalt oförutsägbart, om man skall se det ur en positiv synvinkel.


Det är trist när vi alla jobbat så hårt med en massa annat onödigt strul, fått det att funka och känt tillförsikt. Då inträffar nästa force majeur.


Men stämningen är god! Det gör det inte bara lättare utan känns absolut avgörande! Och det gick att jobba, trots allt. Vi fixade det!
:-)


Får vi sedan ordning på allt det andra också, känns det som om det är hög tid att ringa President Obama med ett förslag. Vi kan börja med att fixa Afghanistan under ett veckoslut och ta resten av Mellanöstern veckan därpå. Därefter tar vi itu med finanskrisen för att sedan avrunda med en ordentlig lösning på klimathotet. Slutrapporten bör ligga på presidentens skrivbord i det ovala rummet någon gång innan vi går på sportlov, senast mot slutet av februari. Det fixar vi! 8-)


Av GladaKatarina - 22 januari 2009 11:07


Med Storasystern och systerdottern. Episk stoooorfilm av Baz Luhrman som gjorde Moulin Rouge och Striktly Ballroom, den senare är en av mina främsta favoritfilmer. :-)


Systerdottern hade hört att Australia inte var långt ifrån en porrfilm. Eh? Heta kärleksscener, alltså? Med Hugh Jackman? Som verkligen vet hur en man skall bära upp polisonger, som jag är löjligt svag för?



Har jag problem med det? Hmmmm. Nej, jag tror att det blir hur bra som helst. ;-)


Av GladaKatarina - 22 januari 2009 10:30


Trodde att strulandet hade lugnat sig, men icke. Elektroniskt strul väntar mig på jobbet idag, fick jag höra. Håhå jaja...


Av GladaKatarina - 22 januari 2009 10:14


Var går i så fall gränsen?


Sydsvenskan skriver en kort notis om en ny undersökning gjord på Chalmers på uppdrag av Nutek. Svenska arbetsplatser blir ineffektiva på grund av att de anställda bestämmer för mycket.


Hmmm. Försökte hitta andra tidningar som eventuellt skrev lite utförligare, men hittade inget.


Min första tanke var en gammal käpphäst: dåligt ledarskap! Artikeln hänvisar också till otydlig styrning, men fokuserar mer på att delegering, decentralisering och teamarbete har brister och gör att anställda jobbar på olika sätt och drar på olika håll.


Sedan sägs även att bättre organiserad personal producerar mer. Just det: bättre organiserad. Vems ansvar är det att organisera?


Antingen är undersökningen eller artikeln felvinklad. Tiden då det delades ut order från en överfurir är ohjälpligen förbi, anställda måste får tänka själv och komma med det de har att erbjuda i en trygg miljö med gott ledarskap.


Om ledarskapet är kapabelt, vill säga. Hur många småföretagare vet hur man entusiasmerar sina anställda? Hur många medelålders VD:ar på större företag vet vad en nyutbildad verkligen har att komma med?


Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Ovido - Quiz & Flashcards