Senaste inläggen
Här blommar årets första Tuscany Superb, mitt i all silverarv. :-)
Hansarosorna blommar också. 450 Hansaroser på rad har dom. Gårdens härskare har en stor rospassion. STOR!
En god vän, som också bloggar, skickade en bild från sin uteplats. Han har en praktfull Peace-ros! Härligt vaniljkrämsgul med kanter vars färg långsamt går över i aprikos-solnedgångsrosa...
Så har vi rosen som står Gårdens härskarinna särskilt nära: Rhapsody in Blue. Sällan har ett namn passat bättre på en ros. Den har allt!
...blir nog både jordgubbarna och potatisen färdig! Vilken sommar! Lite regn i nästa vecka blir ju nästan perfekt! Gårdsägarna har två egna brunnar och vattnar som galningar! Det lönar sig. Är tomaterna fina? Ja, det kan du hoppa upp och sätta dig på att de är! :-D Redan stora och gröna!
Gårdens härskarinna och jag hade ett långt och givande samtal om allt möjligt. Vi kom efterhand in på mitt bloggande och skrivande i allmänhet. Hon skriver - och som hon skriver! Waaah! Jag fick gåshud!
Hon stöttade även mitt bloggande och tycker att det är kul med bilder från deras Paradis. Man vill ju vara diskret... Men ändå dela med sig. :-)
Denna vår och sommarstart har varit bättre än någon annan de senaste åren. Men det har krävts mycket av oss alla. Så småningom skördar vi alla frukten av vår möda.
Hettan dallrar i luften. Men i nästa vecka får vi några droppar, säger alla väderrapporter samstämmigt. Senast onsdag har vi regn. Sedan får vi se...
Just nu är det hur som helst för varmt för grävning eller annat tungt jobb. Nämen oj, vad synd. ;-) Får väl sitta i skuggan med en bok. Har ju redan gjort lite nytta inomhus.
Äpplen blir det, hur som helst. Det stora, gamla vårdträdet har fullt av små gröna äppelanlag. För säkert fem år sedan var Gårdägarna och jag på Balsgårds växtutvecklingsstation och köpte en ynklig liten planta som hette Fredrik. Vi var dock försäkrade om att han skulle ge fina, goda och skorvresistenta äpplen. Nu syns det äntligen tecken på små äpplen! :-)
Ibland förundras jag över hur bra vi har det. Natur, och en buss som tar oss dit. Så härligt!
Länk: Naturbussen
Thérčse Bugnet heter denna skönhet. Gott doftar hon dessutom. Blommar nu i ett rosarium nära dig.
En väninna och hennes mor har just nu stora framgångar med en diet, här är länk.
Jag, precis som de, är normalt sett skeptiska. Men detta fungerar bra! De som står bakom imponerar också, kuren har studerats djupgående av Karolinska och Stephan Rössner samt används på sjukhuskliniker för övervikt. Jag är mycket noga med bakgrund, innehåll och resultat, vad det än gäller.
Låt mig säga detta: smal - javisst. Det finns en aspekt som heter utseende.
Men framför allt: hälsa. En kvinnas midjemått skall vara under 88 cm för att hjärtat skall må bar, det stämmer inte på mitt midjemått. Och, som väninnan sade: är man rejält överviktig så går det inte bara med vanlig "äta rätt, håll igen, motionera!" Det behövs ett tyngre artilleri.
Men inga galenskaper, ingen svält, inga vansinnigheter som gör problemet och kroppsuppfattningen ännu mer störd. En måltidsersättning måste fungera och man måste lyssna och få intryck från någon i samma situation. När hon dessutom berättade att hon mådde mycket bättre, var jag ännu mer intresserad. Jag trodde henne - detta syntes på henne!
Goda grillkvällar till trots - det är sällan jag är inspirerad till matlagning och det är svårt med regelbundna måltider med mina jobb- och resetider, vilket är det näst viktigaste i de flesta dieter. Ett "skakpulver" som blir dryck kan verka futtigt. Men också oerhört skönt och enkelt! Fick smaka väninnans, det var GOTT! :-) Det känns som om jag är nästan redo för något i den vägen. Motivationen är det ABSOLUT viktigaste.
Jag skall tänka på saken. ;-)
Kvällsmålet på bild, drack ett glas rött, italienskt till det.
Grillade med klotgrill av känt märke med grillbricketter - fungerar jättebra! Tände en HEL timme innan. ;-) Ni vet vem ni är, vi har ju pratat om detta.
Det blev en färdigmarinerad köttbit, men lade därför mer krut på tillbehören. Tzatziki med egenodlad persilja och grönsallad med lite nyskördade rädisor.
Och huvudtillbehöret, som du gör medan grillen brinner ner till en fin glöd:
Salat Chaud du Pomme du Terre ā la Primeure
[sal'a sjå dy påmm dy tärr alla primööör]
nypotatis, inte riktigt färdigkokt
två normalstora rödlökar
tio färska gröna sparrisskjälkar
pinjenötter efter behag
smör
salt
Skär rödlöken i åtta klyftor, fräs i smör i stekpanna. Skär sparrisen i tre delar och låt dem fräsa med, lite lätt. Salta lätt. Lägg på fat, ställ åt sidan så länge.
Fräs pinjenötterna i det varma järnet, låt dem få lite färg. Häll over rödlök och sparris.
Ny smörklick i järnet, i med potatisen och låt fräsa lite på mellanvärme. Salta lätt. Ge pantofflorna lite färg!
På med lök, sparris och pinjenötter, låt allt bli varmt. Ät och må bra!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | |||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|