Direktlänk till inlägg 23 mars 2010

Prickigt till våren

Av GladaKatarina - 23 mars 2010 16:23


Gladan ömsar skinn. Jag trodde jag var en Glada, det visar sig att jag är en reptil. En förtrollad drake, kanske? ;-) Det är våren som ställer till det. Har under minst fem års tid haft besvär med diverse pollen, sedan 15 år tillbaka har jag ibland mindre luftrörsbesvär.


"Överkänslig" sade allergiutredningen för cirka 10 år sedan. Jag fnyste. En hårdhuding som jag, överkänslig?? Det senaste året har hårdhudingen haft lite fingertoppsproblem, fnasigt och trist. Hm, tangentbordsallergi? ;-) Njae, snarare vatten och rengöringsmedel som ställt till det, men bara i ytterst liten skala.


Fram tills i fredags, då. För i fredags blev delar av händerna ilsket röda mot den vinterbleka huden. Som en mindre Danmarksflagga. Och värre blev det, på andra intressanta ställen som jag inte skall beskriva närmare (för detta är ingen sådan blogg).


Igår var läget absurt och en smula desperat, därför köpte jag en annan sorts antihistamintabletter. Det verkade lugna förloppet en aning. Och de blev minsann riktigt bekymrade på jobbet när de såg min hals, den liknar ett rött månlandskap. Kliar gör det ju, givetvis. Men det kliar så allmänt överallt, jag tänker bara på händerna som är värst. Där ömsar jag verkligen skinn just nu; det stramar, är sårigt och ser allmänt mysko ut. Det gör ju ont! Dumma eksem eller nässelfeber eller vad det nu är.


Så nu är tid bokad. Hos en riktig doktor på Den Nya Vårdcentralen där De Har Som Mål Att Vara Oerhört Tillmötesgående. Antingen idag eller på fredag, fick jag till svar! Jag är ju i Ystad och Vårdcentralen ifråga ligger i Malmö. Det får bli på fredag.


När jag äntligen kom fram i telefonkön till Vårdcentralen, då visade sjuksyster ingen som helst brådska. Trevligt, jag vet själv hur stressigt det kan vara på kliniken där jag jobbar. Men har man chansen att vara social och visa lite medmänskligt intresse, så gör man det gärna. Sjuksköterskan hette Maria och konstaterade att jag ringde från ett ovanligt nummer. Jodå, Ystad förklarade jag. Hon blev alldeles vansinnigt överraskad, en reaktion man ofta möter i Ystad och inte från en Malmöbo. Det pendlas mycket i Skåne, men denna kvinna hade som längst haft två kilometer till jobbet i sitt liv, det tyckte hon var jättelångt.


Jag försökte föra in samtalet på nässelfeber och tidbokning och försökte skoja om att jag blivit allergisk mot Pågatåg. Hon var fortfarande mycket häpen, men bokade så småningom med glädje in mig samt tillade att hon såg fram emot att träffa mig. A-ha, en malmöbo med nässelfeber som pendlar till Ystad är en sevärdhet! Jag tror att jag skall ta 100 kr i sevärdhetsavgift. De tar 120 kr. Vi kan väl säga att vi är kvitt?


Nu skall jag försöka avsluta detta blogginlägg. Jag gillar de antihistaminerna som jag äter nu. Jag blir avslappnad och lite småhög emellanåt. Så var inte mina andra antihistaminer, de blev jag knepig i magen och fick sömnstörningar av. Gissa om jag kommer att välja bort dem i framtiden! Skönt med någon sorts kompensation, mitt i prickeländet. ;-) Och allt på grund av att jag ätit päron. Troligtvis.

 
 
skånepågen

skånepågen

23 mars 2010 18:59

Vilken story, vilket besvär du har, vilken kroppsdel passar inte i denna blogg, vilken blogg ska man kolla på om man vill se :-).
Nä skämt å sido, tråkigt med allergibesvär. Personligen har jag inga allergier vad jag vet. Bara att vara glad för. Lycka till med pillren. För piller är det väl ?

http://aake.bloggagratis.se

 
Anglinder, förstås!

Anglinder, förstås!

23 mars 2010 21:40

Är du säker på att det är päron och inte katt?

Personligen hoppas jag du får träffa en läkare som är hudspecialist, inte bara en riktig läkare - och må du någonsin slippa en "riktig" AT-läkare (undantag finns).

Min PC har blivit både bättre och sämre...

Kram!

http://zockan.bloggplatsen.se

 
GladaKatarina

GladaKatarina

23 mars 2010 21:48

Skånepågen: Inget annat än receptfria tabletter, lite oroväckande i sig. Hade du haft allergier så hade du märkt det. Jag är glad för dig skull!

Anglinder: Lite katt gjorde nog varken till eller från. Skulle gärna träffa hudläkare men har inte mycket hopp. Är glad om jag kommer därifrån med antihistamin på recept och ev lugnande salva. Bättre och sämre innan Expert? Kram!

http://gladakatarina.bloggplatsen.se

 
Tintin Belisida

Tintin Belisida

24 mars 2010 11:10

Så ALLERGISK är jag knappast men har haft en besvärlig förkylning i en vecka eller så. Hostan är jättejobbig, tror nästan jag skall tappa andan ibland!!/Hoppas att det blir bättre för DIG riktigt snart också. Allergisk mot Pågatåg - dig är det väl TÅGA i, hihi./Jag reste ju i flera år mellan Spånga i västra Stockholm till Stockholm C. Sedan blev det Tunnelbanan.

http://elisannw.bloggplatsen.se

 
Marsipanen

Marsipanen

24 mars 2010 19:18

Men hoppas att antihistaminerna funkar även när björken börjar dutta ut sina pollen..brukar vara ett h-vete för många..
Undrar om det finns antihistaminer som hjälper mot SJ oxå?? Eller någon vaxination mot sj-delerium??
kramis!

http://marsipan.bloggplatsen.se

 
kastrullis

kastrullis

24 mars 2010 23:40

Oooohh, älskar älskar älskar din nya design! Men de där prickarna och klinadet, blä! Det finns något som heter Pytteria rosea, har de kollat det?
Kram

http://kastrullapan.bloggplatsen,se

 
Ingen bild

Cineline

25 mars 2010 09:48

Prickigt is the new black! :-) Fast jag hoppas verkligen att du inte invändigt ser ut som på bilden...

Tycker verkligen synd om dig! Hoppas att läkaren kan hjälpa dig i morgon annars kommer vi och hjälper dig att klia. Kram (på behörigt avstånd...) på dig!

 
GladaKatarina

GladaKatarina

25 mars 2010 21:27

Tintin: krya på dig, jobbigt med hosta!

Marsipanen: åååh, vad för botemedel som helst mot SJ vore en bra idé!!

Kastrullis: TACK!! :-D Tyvärr, har haft Pityriasis rosea en gång efter upprepade förkylningar. Not this. :-/

Cineline: *GAPSKRATT* Jag är alltid före min tid! ;-D Mmm, jag hoppas det leder till något vettigt hos läkaren...

http://gladakatarina.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

skånepågen

27 mars 2010 20:47

(hörde att ABF ska ha någon tillställning under våren p g a ett jubileum. Kursledare m fl. ska tydligen bli inbjudna. Ska du gå ?? )

 
Berith

Berith

28 mars 2010 08:53

Godmorgon Gladan ..förlåt att jag skrattar , men jag skrattar inte åt dig och dina besvär utan åt ditt härliga sätt att beskriva din krämpor =)
Hoppas du fick hjälp mot dina besvär ! =)
Önskar dig en skön söndag , varma kramar =)

http://maxmax.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Mita

28 mars 2010 11:14

Hua, lät inte roligt, hoppas att pillren hjälper för dina besvär!

 
Sanna

Sanna

28 mars 2010 14:27

...men så illa det kan gå. Har lite allergibesvär också men inte i närheten av det här du berättar.
Krya på dig vännen.

Tack för din varma hälsning också. Det värmer gott.
Kram/Sanna

http://www.sancha.bloggplatsen.se

 
GladaKatarina

GladaKatarina

29 mars 2010 23:00

Berith: hehehe, jag är glad att humorn gick fram! :-D

Sanna: sköt om er! ♥

Mita: krämerna funkar bäst, tror jag. :-)

http://gladakatarina.bloggplatsen.se

 
Tintin Belisida

Tintin Belisida

30 mars 2010 11:12

Har känt mig lite disträ en tid, men om jag inte har sagt "Tack" gör jag det NU - bättre sent än aldrig!!

http://elisannw.bloggplatsen.se

 
skånepågen

skånepågen

31 mars 2010 18:14

(kommer inte ihåg när det skulle bli. om det inte krockar med något annat så kommer jag säkert )

http://aake.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Mita

1 april 2010 07:46

Varma Påskkramar till dig!

 
Berith

Berith

1 april 2010 08:36

Tittar in och önskar dig en Glad Påsk =)
Varma kramar =)

http://maxmax.bloggplatsen.se

 
Anglinder

Anglinder

1 april 2010 13:11

Plad Gåsk!

http://zockan.blogspot.mjau

 
Tintin Belisida

Tintin Belisida

1 april 2010 13:20

Hoppas att du får bli EN GLAD PRICK trots allt!! Kram

http://elisannw.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av GladaKatarina - 16 oktober 2011 09:03

Jag har gjort nya inlägg på min reseblogg, fyra inlägg från London! Ett besök i the Temple Church, en båttur på Themsen, en lång rundvandring med fokus på Trafalgar Square och en utflykt till Camden Town med ännu en lång promenad längs Regent's Canal...

Av GladaKatarina - 9 oktober 2011 00:00

Från och med den 1 december kommer jag inte längre att vara skriven i mitt älskade Malmö. Som tur är flyttar jag inte längre än till grannkommunen Svedala - orten som finns på riktigt, ja! Eftersom jag pendlar från Limhamn via Centralen och ända fram...

Av GladaKatarina - 17 juli 2011 20:09

Hejsan sötnosar!   Jag har saknat er med! Gör det fortfarande! Det händer lite på resebloggen just nu, hälsa på så blir jag ännu gladare!    Jag har bloggeri och sociala medier som en del av mitt jobb nu, men allt hinns inte med.    Annar...

Av GladaKatarina - 7 juli 2011 18:21

Det är nästan ett år sedan och midsommarbilderna fungerar ju fortfarande - vilken tur!    Glad skulle bloggen vara, det har varit lite si och så med det. Ibland är det bättre att vara... en smula ilsken, då händer det saker.    Denna sommar, ...

Av GladaKatarina - 30 juli 2010 16:48


  Mamma Elsa skulle fyllt 85 år idag, det är drygt 21 år sedan hon dog. Varje jämna år skulle mina föräldrar fyllt jämnt, det skilde 15 år mellan dem. (Se tidigare inlägg i juni om min pappas 100-årsdag.)   Jag skulle skrivit om henne, men h...

Om mig

Vädret i Malmö

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Nyskrivet, nyspanat

Sök och finn

Gladans intressehylla

Arkiverade gladerier

Bloggvänner och annat

Det var en gång

...bad things with you. ;-)

Visitsiffror

Gladan kvittrar på Twitter!

Weird translation for you!


Skapa flashcards