Direktlänk till inlägg 25 oktober 2008
Min äppelkaka är något extra. Som vanligt låter jag skrytsam, men jag får hela tiden höra det och alla kan ju inte ljuga hela tiden. ;-) Den blir härligt knäckig och saftig! Enkel är den också!
Värm ugnen, 225 grader.
Blanda:
100 gram smör
1 dl mjöl
1 dl strösocker
Blanda till en kladdigare smulpajsblandning.
Ta 3-4 röda, rejäla äpplen. Svenska! Skala och klyfta, bred ut i en ugnsform. Strö över lite strösocker. Pudra över med kanel.
Strö över pajdeg eller kläm till och lägg över den som ett lock, du väljer vad som blir bäst. Se till att det täcker äpplena.
In i ugnen i 20 minuter. Kakan ska ha färg och dofta underbart, då är den färdig.
Servera kakan något avsvalnad men fortfarande knäckig och med något som smakar vanilj: sås eller glass.
Variera med annan frukt. Om du tar rabarber behövs potatismjöl strös över dem.
Byt kanel mot kardemumma eller ingen krydda alls.
Byt hälften av mjölet mot havregryn, också mycket gott!
Öka smulpajdeg efter behov.
Ät och trivs. :-)
Från och med den 1 december kommer jag inte längre att vara skriven i mitt älskade Malmö. Som tur är flyttar jag inte längre än till grannkommunen Svedala - orten som finns på riktigt, ja! Eftersom jag pendlar från Limhamn via Centralen och ända fram...
Hejsan sötnosar! Jag har saknat er med! Gör det fortfarande! Det händer lite på resebloggen just nu, hälsa på så blir jag ännu gladare! Jag har bloggeri och sociala medier som en del av mitt jobb nu, men allt hinns inte med. Annar...
Det är nästan ett år sedan och midsommarbilderna fungerar ju fortfarande - vilken tur! Glad skulle bloggen vara, det har varit lite si och så med det. Ibland är det bättre att vara... en smula ilsken, då händer det saker. Denna sommar, ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
|||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | |||
27 |
28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|